Női kézilabda: aláírt a tehetség – végleges a Győr kerete

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 11:00
null
Farkas Júlia profi szerződést kötött a Győri Audi ETO-val (Fotó: gyorietokc.hu)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a honlapján jelentette be, hogy a 18 éves irányító, Farkas Júlia profi szerződést írt alá, és ezzel véglegessé vált a 2023–2024-es idény kerete.

 

 

Farkas Júliával lesz teljes és végleges a Győri Audi ETO kerete a 2023–2024-es idényre. Klubunk fiatal tehetsége már megvillantotta az idén is kivételes tehetségét, és teljesítményével meggyőzte a klubvezetést és Ulrik Kirkely vezetőedzőt, hogy profi szerződéssel folytatódjon pályafutása a klubban” – számolt be a hírről a gyorietokc.hu.

„Julcsi tehetséges, szorgalmas és alázatos játékos, aki hétről-hétre stabil teljesítményt nyújt az első csapat edzésein, és a mérkőzéseken is, így nem meglepő, hogy egyre több lehetőséget kap a felnőtt csapatban. Nemcsak az ügyvezetés, hanem Ulrik Kirkely számára is egyértelmű volt, hogy Győrben fog szerepelni jövőre is. Azt kívánom számára, hogy a folytatásban is ilyen szívvel, elkötelezettséggel és elszántsággal kézilabdázzon, és akkor igazán fényes karrier áll előtte. Julcsi nagy értéke a magyar női kézilabdázásnak, így nem kérdés, hogy Győrben a helye. Hároméves szerződést írtunk alá” – nyilatkozta a szerződéskötés kapcsán Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Nagyon örülök, hogy sikerült Győrben profi játékossá válnom. Kislányként mindig arról álmodtam, hogy egyszer a felnőttcsapat irányítója lehetek, és amikor ez az idei szezon során megadatott, nagyon boldog voltam. Mindig is hittem abban, hogy küzdeni kell az álmainkért, és most, hogy egyik nagy álmom megvalósult, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen lehetőség számomra, hogy olyan klasszisoktól tanulhatok, mint Stine Oftedal vagy Estelle Nze Minko. Igyekszem minden nap a legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot az eredmények elérésben” – mondta Farkas Júlia.

A 18 éves irányító 2013-ban került Győrbe, azóta a korosztályos csapatokat végigjárva harcolta ki magának a lehetőséget a felnőttcsapatban való szereplésre. Első meccsét a felnőttek között 2021. szeptember 8-án játszotta a Siófok ellen idegenben, amikor meg is szerezte első gólját az NB I-ben. A Bajnokok Ligájában ebben a szezonban mutatkozott be, és már négy gólt szerzett. Az ifjúsági válogatott Farkas Júlia korosztályos Európa-bajnok és ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, 2019-ben őt választotta az MKSZ az Év női serdülő játékosának.

Az ETO egyúttal bejelentette, hogy végleges a kerete a következő idényre, a közzétett névsor alapján a már ismert távozók (Anne Mette Hansen, Faluvégi Dorottya) mellett a szülésből visszatérő Jelena Deszpotovicsra sem számítanak a továbbiakban.

Mint ismert, az új szakmai stáb mellett három játékos érkezik: a kapus Rinka Duijndam, a balátlövő Bruna de Paula és a jobbszélső Emilie Hovden.

A Győr 2023–2024-es kerete (Forrás: Győri ETO)
A Győr 2023–2024-es kerete (Forrás: Győri ETO)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik