Női kézi: világbajnok kapussal erősített a Győr – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 12:29
null
Rinka Duijndam nyártól Győrben folytatja (Fotó: Getty Images)
A női kézilabda NB I-et vezető Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nyártól a hollandokkal világbajnok kapus, Rinka Duijndam pótolja az anyai örömök előtt álló norvég kapust, Silje Solberget a klubnál.

Véglegessé vált a Győri Audi ETO KC kerete kapusposzton a 2023–2024-es idényre, miután a gyermeket váró Silje Solberget a világbajnok holland Rinka Duijndam pótolja.

A norvég Solától érkező 25 éves kézilabdázó 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes lett, egy évvel később pedig világbajnok lett nemzeti csapatával.Duijndam a Sola előtt megfordult a német Borussia Dortmundnál s a Thüringer HC-nél is, a Bajnokok Ligájában pedig eddig két mérkőzésen lépett pályára.

„A kézilabdában nagyon fontos szerepe van a kapusoknak, nem hiába szerepel két világklasszis nálunk ezen a poszton évek óta. Silje Solberg kiválása után tudtuk, hogy Amandine Leynaud csak nyárig vállalja el a feladatot, ezért kapust kellett keresnünk júliustól. Örülök, hogy gyorsan meg tudtunk egyezni Rinka Duijndammal, aki nemcsak a holland válogatottal, de klubszinten is letette már névjegyét a sportágban. Fiatal, ambiciózus játékosról van szó, aki számára óriási lehetőség a győri szereplés, hiszen újból a legrangosabb versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. 1+1 éves kontraktust írtunk alá” – nyilatkozta Endrődi Péter a gyorietokc.hu-nak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben szerepelhetek nyártól. a klubot senkinek sem kell bemutatni, a legjobb a világon. Ellenfélként már játszottam Győrben, akkor még csak bíztam benne, hogy egyszer én is részese lehetek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, már nagyon várom, hogy Magyarországon szerepelhessek. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot a célok elérésében” – mondta Rinka Duijndam.

A kisalföldiek Solberg terhessége miatt februárban reaktiválták korábbi játékosukat, Amandine Leynaud-t, míg a következő idényre a norvég szélsővel, Emilie Hovdennel erősítettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik