D. S. B.
2023.03.24 12:29 Frissítve: 2023.03.24 12:36

Női kézi: világbajnok kapussal erősített a Győr – hivatalos

A női kézilabda NB I-et vezető Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nyártól a hollandokkal világbajnok kapus, Rinka Duijndam pótolja az anyai örömök előtt álló norvég kapust, Silje Solberget a klubnál.

 

Rinka Duijndam nyártól Győrben folytatja (Fotó: Getty Images)

Véglegessé vált a Győri Audi ETO KC kerete kapusposzton a 2023–2024-es idényre, miután a gyermeket váró Silje Solberget a világbajnok holland Rinka Duijndam pótolja.

A norvég Solától érkező 25 éves kézilabdázó 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes lett, egy évvel később pedig világbajnok lett nemzeti csapatával.Duijndam a Sola előtt megfordult a német Borussia Dortmundnál s a Thüringer HC-nél is, a Bajnokok Ligájában pedig eddig két mérkőzésen lépett pályára.

„A kézilabdában nagyon fontos szerepe van a kapusoknak, nem hiába szerepel két világklasszis nálunk ezen a poszton évek óta. Silje Solberg kiválása után tudtuk, hogy Amandine Leynaud csak nyárig vállalja el a feladatot, ezért kapust kellett keresnünk júliustól. Örülök, hogy gyorsan meg tudtunk egyezni Rinka Duijndammal, aki nemcsak a holland válogatottal, de klubszinten is letette már névjegyét a sportágban. Fiatal, ambiciózus játékosról van szó, aki számára óriási lehetőség a győri szereplés, hiszen újból a legrangosabb versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. 1+1 éves kontraktust írtunk alá” – nyilatkozta Endrődi Péter a gyorietokc.hu-nak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben szerepelhetek nyártól. a klubot senkinek sem kell bemutatni, a legjobb a világon. Ellenfélként már játszottam Győrben, akkor még csak bíztam benne, hogy egyszer én is részese lehetek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, már nagyon várom, hogy Magyarországon szerepelhessek. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot a célok elérésében” – mondta Rinka Duijndam.

A kisalföldiek Solberg terhessége miatt februárban reaktiválták korábbi játékosukat, Amandine Leynaud-t, míg a következő idényre a norvég szélsővel, Emilie Hovdennel erősítettek.

 

2023.06.10 17:21:25

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A 2012-ben elbukott KEK-fináléban már testközelből is megtapasztalhatta, milyen a legendás Fradi-szív.

2023.06.10 17:24:06

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem vitatható, hogy mindketten maradandót alkottak, múlhatatlan érdemeket szereztek, kézilabdázásunk két, roppant erős bástyáját korábban soha nem látott magasságba építették, a maguk képére formálták; ők ellenben szinte érintetlenek maradtak a magyar kézilabda egésze iránt.

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.