Női kézi: kinevezte új vezetőedzőjét a Győri ETO – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.19. 12:11
null
Ulrik Kirkely veszi át az irányítást jövő nyáron a Győri Audi ETO KC-nál (Fotó: Getty Images)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az idény végén távozó Ambros Martín helyére a dán Ulrik Kirkelyt nevezi ki új vezetőedzőjének. A Rába-parti csapat beszámolt arról is, hogy a brazil átlövővel, Bruna de Paulával is erősít 2023 nyarától.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ambros Martín november közepén jelentette be, hogy új kihívásokra vágyik, ezért a 2022–2023-as idény végén távozik a Győri Audi ETO-tól.

Mint a kisalföldi klub honlapján beszámolt róla, az ügyvezető, Endrődi Péter több lehetséges utóddal is tárgyalt, végül eldőlt, hogy a dán bajnok Odense trénere, Ulrik Kirkely veszi át az irányítást 2023 nyarától.

Ulrik Kirkely
Születési idő:
1972. január 5.
Nemzetisége:
dán
Korábbi klubjai edzőként:Tved (dán, férfi), Gudme (dán, férfi), Sydhavsöerne (dán, férfi), Vejen (dán, férfi), Bahrein (férfi), Szaúd-Arábia (férfi), Dánia (női, segédedző), Randers (dán női), Odense (dán, női, segédedző), Japán (női)
Jelenlegi klubja:
Odense (2020–2023)
Sikerei:2x dán bajnok (2021, 2022), vb-3. (Dánia női válogatottja, segédedző, 2013)

„Miután kiderült, hogy új vezetőedzővel kell majd nekivágnunk a következő évadnak, megkezdtük a tárgyalásokat a posztra esélyes jelöltekkel. Az írásbeli, online és személyes megbeszéléseket is magában foglaló procedúra végén úgy döntöttünk, hogy a dán Ulrik Kirkely vezeti 2023 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és tudom, hogy egy elkötelezett, sikeréhes és motivált tréner veszi át nyártól a gárda irányítását. Szakmai és emberi kvalitásai alapján remek trénert és embert ismertünk meg személyében, aki már válogatott és klubszinten is komoly tapasztalatokat szerzett edzői pályafutása során. 2+1 éves kontraktust írtunk alá, és bízom benne, hogy közösen minden célunkat elérjük” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

„Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehetőséget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapatának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk. A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól, de addig is jelenlegi feladatomra koncentrálok Odensében” – nyilatkozta Ulrik Kirkely.

 

Ulrik Kirkely veszi át az irányítást a Győri Audi ETO-nál jövő nyártól (Fotó: gyorietokc.hu)
Ulrik Kirkely veszi át az irányítást a Győri Audi ETO-nál jövő nyártól (Fotó: gyorietokc.hu)

A dán szakember a japán női és a szaúdi férfi kézilabdacsapatot is irányította korábban, a dán válogatottban pedig Jan Pytlick szövetségi kapitány segítője volt. Klubszinten a dán bajnok Odensét bajnoki címig vezette.

A győri klub tudatta azt is, hogy a brazil átlövővel, a belső posztok mindegyikén bevethető Bruna de Paulával is erősít 2023 nyarától. A francia Metztől érkező, korábban a Nantes-ban és a Fleuryben is megforduló brazil játékossal 2+1 éves szerződést kötött a Rába-parti csapat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk, és nyáron Győrbe igazolok. Az ETO csapata minden brazil kézilabdázónak ismerős, hiszen itt játszott Eduarda Amorim is. Hihetetlen, hogy az, amiről egykor fiatalként csak álmodtam, nyártól valósággá válik. Ismerem a klubot, tudom, hogy mindig győzelemre tör és a legmagasabb célokért küzd. Ugyanez igaz rám is, éppen ezért nagyon várom már a közös munkát. Nyáron találkozunk Győrben, de addig is természetesen mindent megteszek jelenlegi csapatom sikeréért” – nyilatkozta a Pán-amerikai és Dél-amerikai bajnokságon is aranyérmes, francia bajnok Bruna de Paula.

Bruna de Paula 2+1 éves szerződést kötött a Győrrel (Fotó: gyorietokc.hu)
Bruna de Paula 2+1 éves szerződést kötött a Győrrel (Fotó: gyorietokc.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik