Kézi NB I: feljutást ünnepel a Vasas és a Kecskemét

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.17. 12:24
null
A kecskeméti kézilabdázók a feljutást ünneplik (Fotó: Petőfi Népe/Bús Csaba)
A Vasas idegenben 32–30-ra legyőzte a Ferencváros U20-as csapatát a női kézilabda NB I/B hétvégi fordulójában, amivel biztossá vált, hogy megnyeri a Keleti csoportot, és feljut az élvonalba. A férfiaknál a Kecskemét döntetlennel ünnepelhetett aranyérmet.

 

A Vasas a 2017–18-as évad végén esett ki az élvonalból. Az angyalföldiek az előző évadban csupán a negyedik helyen végeztek a másodosztályban, idén azonban 20 fordulót követően sem találtak legyőzőre, és magabiztosan nyerték meg a bajnoki címet.

„Nagyon hosszú út van mögöttünk, sok nehézségünk volt a szezonban, a Coviddal is megküzdöttünk, ezért úgy gondolom, hogy megérdemeltük a bajnoki címet” – mondta Tóth Melinda, a Vasas balszélsője a feljutást követően a klub honlapján.

Az már korábban eldőlt, hogy az NB I/B Nyugati csoportjából a Budaörs jut fel az első osztályba.

A férfi NB I/B Keleti csoportjában is bajnokot avattak. A KTE-Piroska szörp 28–28-as döntetlent játszott hazai pályán a harmadik helyen álló Pick Szeged U22-es csapatával, amivel matematikailag is biztossá vált a bajnoki címe. A Kecskemét a 2012–13-as évadban szerepelt legutóbb az NB I-ben.

„Pár nap az ünneplésé, most kifújjuk magunkat. Amikor kitűztük a céljainkat, nyomás alá helyeztük a fiúkat, ezt a terhet el kellett viselniük, a játékosoknak és a szakmai vezetésnek egyaránt. El kell kezdenünk a jövő csapatát építeni, de addig van még egy meccsünk Nyíregyházán, azt szeretnénk megnyerni” – mondta el Bencze József, a KTE vezetőedzője a szegediek elleni döntetlen után.

A Nyugati csoportban még nyílt a küzdelem a bajnoki címért. Négy körrel a vége előtt a NEKA (34 pont) és a BFKA-Veszprém U22 (31 pont) küzd az aranyéremért, de a két mérkőzéssel többet játszó Tata (31 pont) is beleszólhat még a feljutásért folyó harcba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik