NFL Mock Draft 2016, avagy Ki Kit húz Ki? – szerintünk...

firstdown firstdownfirstdown firstdown
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 01:21
Felébredtünk a Csipkerózsika-álmunkból és az alábbi húzásokat jósoljuk – természetesen egymástól függetlenül – a 2016-os NFL újoncbörzére. Elsőként Holczer kolléga álma tárul elétek… de folyt. köv. holnap, aztán csütörtökön élőben a Neked Csak Dezsőben…

1/1. Los Angeles Rams: QB Jared Goff, California1/1. Los Angeles Rams: QB Jared Goff, California

Ezt a picket szerintem nem kell túlragozni, Goff kaliforniai születésű gyerek, az államban focizott. Jól mozog a zsebben, nem ijed meg a nyomástól és rendkívül pontosan passzol, szóval C'mon, Jared!

1/2. Philadelphia Eagles: QB Carson Wentz, North Dakota State

Wentz mobilis irányító, futás közben jól passzol, a lábmunkája kiváló. A karja erős, Sam Bradford mellé (elé?) jó opciónak tűnik, de a trade miatt is lesz rajta nyomás.

1/3. San Diego Chargers: OT Laremy Tunsil, Mississippi

Pocsék a Chargers támadófala, ezért a legjobb tackle-t választják a drafton. Erénye, hogy „maci” létére is gyors, nagyon erős és futásokhoz is remekül blokkol.

1/4. Dallas Cowboys: CB Jalen Ramsey, Florida State

Ha nagy a szükség elkél a segítség. Cornerback és safety poszton is játszik, igazi playmaker és nagy trash talker a srác.

1/5. Jacksonville Jaguars: OLB Myles Jack, UCLA

Óriási tehetség a posztján. Futás és passz ellen is kiválóan védekezik és olykor-olykor az irányítókat is szereti riogatni. Poslusznyval nagyon rendben lesznek és idén remélhetőleg Donte Fowler, Jr. is debütál a Jaguároknál.

TRADE UP! (Cserealap Mohamed Wilkerson plusz néhány pick)

1/6. New York Jets: QB Paxton Lynch, Memphis

Jön a Jets Lynchért! „FitzMagic” inkább visszavonul, minthogy keressen még évi 7-8 milliót, „fel kell jönni” Lynchért, mielőtt kiviszi a San Francisco 49ers. Lynch a class hgarmadik legjobb irányítója, pontos, karja erős, simán beleáll 60 yardos „bombákba” is. Jól mozog a zsebben, és ha kell, megfutja a yardokat.

1/7. San Francisco 49ers: RB Ezekiel Elliott, Ohio State

Az irányítók elfogytak és tudjuk, hogy „Chipke” a futójáték megszállottja, kihúzza hát a legjobb futót. A jövő Le'Veon Bellje remekül lát a pályán, türelmes, nem rohan bele a falba, megtalálja a lyukakat és villámgyors.

1/8. Cleveland Browns: DE Joey Bosa, Ohio State

Kétméteres, 120 kilós tökéletes fickó. Futás ellen az utóbbi két évben a legjobb volt, de pass rush terén is extra, egy valódi J.J. Watt-klón.

1/9. Tampa Bay Buccaneers: CB Vernon Hargreaves, Florida

Alacsony, de piszkosul kemény! Mozgékony, könnyen felveszi a versenyt a vele szembe jövő elkapókkal. A Tampa köszöni szépen.

1/10. New York Giants: LB Reggie Ragland, Alabama

Nagy kedvencem, Reggie! :) A Giants tovább erősíti a védelmét. Gyors, erős és futás ellen nagyon jó. Nagy segítség lesz a Nagy Almában.

1/11. Chicago Bears: DE Deforest Buckner, Oregon

Sokat csúszott, örülnek is neki a Macik. Nagyszerűen védekezik futás ellen, jól lép fel a backfieldre és sok negatív yardos szerelést csinál meg. Íme, az új Jared Allen Chicagóban.

1/12. New Orleans Saints: DT A’Shawn Robinson, Alabama

Nick Saban kezei alatt szépen fejlődött, a 2016-os felhozatal egyik legjobb belső védőfal embere, egy az egyben bármelyik guardot képes terrorizálni, a foghíjas Saints védelembe éppen rá van szükség.

1/13. Miami Dolphins: CB Eli Apple, Ohio State

Remek fizikai paraméterekkel rendelkezik, szükség is lesz rá egy olyan csoportban, ahol Brandon Marshallok és Sammie Watkinsok ellen kell védekezni. A játék és főleg az irányító „olvasása” még nem az igazi nála, egy csiszolni való gyémánt.

1/14. Oakland Raiders: OLB/DE Shaq Lawson, Clemson

Tovább erősödik a Raiders amúgy is félelmetes linebacker sora. Lawson egy remek ösztönökkel megáldott focista, aki kiválóan használja erős fizikumát. Ellene szól, hogy sokszor meccsen belül is hullámzó a teljesítménye.

1/15. Tennessee Titans: OT Ronnie Stanley, Notre Dame

Mariota védelme prioritás a Titansnél, Stanley erre jó megoldásnak tűnik. Remekül reagálja le a snap pillanatát, a kezét viszont sokszor rosszul használja, így szüksége van az átlag feletti lábmunkájára és mozgékonyságára.

1/16. Detroit Lions: C Ryan Kelly, Alabama

Kicsit meglepő húzás, de Detroitban szükség van a legjobb centerre. Kelly nagyon jó habitusú vezető, aki szeve része volt a ’Bama támadójátékának. Remekül blokkol, de hajlamos csak a védőfallal foglalkozni, a késleltetett linebackerek ellen sebezhető, így az irányító védelmében fejlődnie kell.

1/17. Atlanta Falcons: LB Darron Lee, Ohio State

Lee nagyon gyors játékos, kiváló útvonal olvasó képességgel, de rengeteg elhibázott szereléssel. Kiforratlan játékos, aki remekül használja ki atletikus képességeit.

1/18. Indianapolis Colts: OG Cody Whitehair, Kansas State

Centerre nagyon szükség lenne talán, de Kelly már elkelt, így jöhet Whitehair. Kimagasló munkamorál és megbízhatóság jellemzi, mindemellett csapatorientált. A karjai rövidek, meg kell tanulnia gyorsan használnia azokat.

1/19. Buffalo Bills: OLB Leonard Floyd, Georgia

Inkább 3-4-es védelembe írják, ha pakolnak rá egy kis izmot, akkor jól pótolja majd Williamset meglátásom szerint. Magasságához és súlyához képest gyors lábakon jár. Jót tesz majd a Billsnek.

TRADE DOWN!

1/20. Baltimore Ravens: OT Jack Conklin, Michigan State

Senkinek nem kellett, a Ravens lecsaphat rá. Erőssége a futásblokkolás, de Joe „CsődörBáró-ElitIrányító-SuperBowlMVP” Flacco megvédésében is nagy segítség lehet.

1/21. Washington Redskins: RB Derrick Henry, Alabama

Ha Melvin Gordon tavaly első körös volt, akkor idén Henry is az lesz és „kiveszi” magának a Redskins. Már az elejétől kezdőként lehet használni, remekül pótolja majd Morrist. Erős, termetéhez képest gyors, ha beindul nehéz szerelni egy kiköpött Eddie Lacy / Marshawn Lynch klón.

1/22. Houston Texans: WR Will Fuller, Notre Dame

Irányító van, futó van, legyen még célpontja Osweilernek, így gondolják Texasban. Robbantott a combine-on, villámgyors a srác, jó a keze is. Utolsó évében 1300 yard, 14 TD mutatót kapkodott össze, Hopkinsszal puszi pajtások lesznek.

1/23. Minnesota Vikings: WR Laquon Treadwell, Mississippi

Ha van franchise irányítód, akkor illene neki célpontot is szerezni, Adrian Peterson sem lesz fiatalabb. Treadwell egy NFL prototípus elkapó, 188 cm, 100 kiló, 1 vs. 1-ben veri a szélsőhátvédeket. A magas labdákat rendre ő nyeri meg, Teddynek nagy támogatást ad majd.

1/24. Cincinnati Bengals: NT Andrew Billings, Baylor

Sokat agyaltam, hogy elkapó vagy Billings legyen, de úgy voltam vele, hogy WR-t majd hoznak a következő körben. Remekül helyettesíti majd Pekót a fal közepén. Pass rushban nem erős, de a futások megállításban ott van a szeren.

1/25. Pittsburgh Steelers: CB William Jackson III, Houston

Hátsó védelmi alakulatra nagy szükség van az Acélvárosban. Nem draftolnak elit egyetemről, hanem a kisebb nevű, de talán legígéretesebb cornerbacket hozzák el, aki 2015-ben csak 2 hatpontost engedett és volt mellette 5 INT-je is.

1/26. Seattle Seahawks: DT Robert Nkemdiche, Mississippi

Minőségi támadófal ember már nem nagyon van, ezért a front7-et erősítik. A pár hónapja még top5 játékos betépve lezuhant egy szálloda erkélyéről. Megúszta pár karcolással, ebből is látszik mekkora „tehetség”. :). Rendkívül robbanékony, gyorsasága és ereje kiemelkedő, javítani kell a futások blokkolását, de Pete Carrollnál jó kezekben kerül.

1/27. Green Bay Packers: TE Hunter Henry, Arkansas

Miért ne? Lehet nagyobb szükség a linebacker és a védelmi fal, de szerintem nincs olyan játékos a bent lévők között, aki a saját posztján jobb lenne Hunternél. BPA (Best Player Available) alapon húznak a Sajtfejűek, de nem ész nélkül, a tavalyi év bizonyította, hogy kellenek A-Rodnak a célpontok és 2015-ben hiányzott neki egy jó összekötő.

1/28. Kansas City Chiefs: WR Corey Coleman, Baylor

Alex Smith is megérdemel egy célpontot, aki nem a fizikumával hívja fel a figyelmet magára. Coleman átlagos felépítésű elkapó, de mozgáskoordinációja és sebessége a top3-ba emelte, ahogy a Combine eredményei is. Gyengesége a sok elejtett labda, ami lehet fej vagy kéz probléma, de javítható. Jól jön az egyre pofásabb Chiefs offense-be.

1/29. Arizona Cardinals: CB Artie Burns, Miami

Cromartie pótlása első számú prioritás, így a legjobb még elérhető defensive back draftolásával következik a sivatagban. Burns erőssége a rengeteg labdaszerzés, amely rávilágít gyengeségére is: mohó, szinte mindig nagy játékot akar csinálni, ezért sok szerelést elhibáz. Kiforratlan tehetség, de Peterson és Mathieu társaságában sok tudást szívhat magába.

1/30. Carolina Panthers: OT Le’Raven Clark, Texas Tech

A Párducok a pass protection gyengesége miatt veszítették el a Super Bowlt, stílusos lenne ide húzniuk először. Clark jó felépítésű játékos, remek karhosszal és állandó „B tervvel”, melyre azért van szüksége, mert sokszor a kontakt után leromlik a lábmunkája, amit könnyen büntetnek az NFL-ben. Jó alap a hosszú távú dominancia megvalósításához.

1/31. Denver Broncos: OG Joshua Garnett, Stanford

Új irányító lép Peyton Manning örökébe, és bárki is lesz az, illene őt megvédeni. A Stanford kapitánya képes erre, ezt bizonyította már az egyetemén. Igazi mentális vezér, remek munkamorállal. Erős felépítésű, főleg alul és a kezeit is jól használja, nem lesz rá panasz…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik