H. L. 2021.02.26 18:13 Frissítve: 2021.02.26 18:33

F1: Alonso nem lesz jelen az Alpine bemutatóján

A Formula–1-es Alpine hivatalos közleményben tudatta, hogy február elején kerékpárosedzés közben balesetet szenvedő Fernando Alonso nem lesz jelen a csapat jövő hét keddi autóbemutatóján.

Alonso nem lesz jelen a csapatbemutatón (Fotó: Twitter/alo_oficial)

 

Mint beszámoltunk róla, Fernando Alonso február elején kerékpárosedzés közben szenvedett balesetet a svájci utakon, Lugano közelében. A kétszeres világbajnokot állkapocssérüléssel szállították kórházba, ahol korrekciós műtéten is átesett. A spanyol ezt követően további 48 órát töltött el megfigyelés céljából az intézményben, mielőtt kiengedték volna onnan, hogy otthon gyógyuljon tovább. 

Alonso nem várt sokat, múlt hétvégén közösségi oldalain már arról posztolt, hogy újra edzésbe állt, azonban a csapat által a hét elején tartott privát teszten csapattársával, Esteban Oconnal ellentétben nem tudott részt venni. 

Az Alpine közlése szerint a spanyol a jövő hét kedden esedékes autóbemutatón sem tud megjelenni, igaz, azt már korábban jelezte, hogy a pilóta sérülése nem lesz hatással a visszatérésére, így nagy valószínűség szerint az idény előtti háromnapos bahreini teszten már autóba ülhet.

„Sajnálattal közöljük, hogy  Fernando nem lesz jelen a média számára kiírt online eseményen. Az egészségügyi helyzet és az érvényben lévő intézkedések nem teszik lehetővé, hogy kommunikációs és marketingtevékenységeket folytasson, miközben vállalja a kritikus felkészülését az idényre" – állt a csapat közleményében.

Az enstone-iak emellett kiemelték, a két év szünet után visszatérő spanyol versenyző a téli teszt során újra a média rendelkezésére fog állni. 

 

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.