F1: Alonso a Red Bull-fölény ellenére sem mondott le a győzelemről

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.03.22. 12:48
null
Alonso lát esélyt a győzelemre (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin spanyol versenyzője, Fernando Alonso hisz benne, hogy az idén visszatérhet a dobogó felső fokára.

 

 

 

3. SZAÚDI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.617
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.603
MÁRCIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.485
Időmérő: 1. Pérez 1:28.265
MÁRCIUS 19., VASÁRNAP
A verseny: 1. Pérez, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 2., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami

Fernando Alonso a második rajthelyet szerezte meg Szaúd-Arábiában, de már az időmérőt követően egyértelműsítette, nem lát esélyt a győzelemre. Bár a spanyol mindent beleadott, és startnál az élre is állt, nem igazán volt esélye felvenni a harcot a Red Bull-pilótákkal, hiszen Sergio Pérez, valamint a 15. helyről visszakapaszkodó Max Verstappen is könnyedén megelőzte.

A legutóbb a 2013-as Spanyol Nagydíjon győzedelmeskedő spanyol ugyanakkor látott pozitívumot is az újabb harmadik helyben, és a különbségeket alapul véve már magabiztosabb azt illetően, hogy az idén újra felállhat a dobogó felső fokára.

Ha Bahreinben igazán nyomták volna, akkor sokkal nagyobb fölényben lettek volna. Noha most is előttünk voltak, és tényleg érinthetetlenek voltak, mégis kisebb volt a különbség, ami jó hír. Vezettünk a futamon is, és megvannak az első képek arról, hogy egy Aston Martin áll a mezőny élén két körön keresztül. Remélhetőleg nem utoljára!” – jelentette ki a kétszeres vb-első, és elmondta, hisz a győzelmi esélyeiben, mivel kizártnak tartja, hogy a Red Bull tökéletes idényt fut.

„Szükségünk lesz a segítségükre is, de egyszer be fog következni, hiszen nem zárhatnak mindig az első két helyen. Egyszer elrontják a kerékcserét, vagy a váltó megy tönkre. Maxnak szombaton technikai gondja volt, ha az a versenyen történt volna, akkor kiesett volna. Szóval talán lesz néhány pálya, amelyen a megbízhatóság vagy bármi más a segítségünkre lehet. Bízom benne, hogy azokon a futamokon élünk a lehetőséggel.”

Alonso pályafutása 100. dobogós helyezését szerezte meg múlt hétvégén, aminek köszönhetően elit társasághoz csatlakozott. A spanyol a Formula–1 történetének hatodik versenyzője lett, aki elérte ezt a határt. Az örökranglista élén Lewis Hamilton (191) foglal helyet, mögötte Michael Schumacher (155), Sebastian Vettel (122), Alain Prost (106) és Kimi Räikkönen (103) a sorrend.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik