F1: az FIA lezárta a vizsgálatot Susie és Toto Wolff ellen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.12.07. 21:40
null
Lezárult a vizsgálat a Wolff-házaspár ellen (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtök este hivatalos közleményben tudatta, hogy nem zajlik etikai vagy fegyelmi vizsgálat senki ellen, így lezártnak tekinthető Susie és Toto Wolff összeférhetetlenségi ügye.

 

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kedd este adott ki hivatalos közleményt, melyben bejelentette, összeférhetetlenség miatt vizsgálatot indít a Formula One Management egy munkatársa, illetve az egyik Formula–1-es csapatfőnök ellen, miután a Business F1 által közölt cikk szerint az F1 Academy ügyvezető igazgatója, Susie Wolff bizalmas információkat adott át a Mercedest irányító Toto Wolffnak.

Az érintett felek közül Susie Wolff eléggé dühösen reagált, és egyértelműsítette, megfélemlítés és nőgyűlölet áll az ügy hátterében, míg a Mercedes, valamint a FOM kategorikusan cáfolta a felhozott vádakat. Noha a sajtóértesülés szerint a rivális csapatok panaszára indított vizsgálatot az FIA, szerda este valamennyien azonos szövegű közleménnyel tették egyértelművé, hogy ők nem fordultak a szövetséghez, és támogatják az F1 Academyt, illetve az ügyvezető igazgatóját.

Ezek után az FIA csütörtök este újabb hivatalos közleményt adott ki, közölve: lezárult az ügy, miután nem talált egyértelmű bizonyítékot rá, hogy bizalmas információk cseréltek volna gazdát a FOM munkatársa és az egyik csapatfőnök között.

„Azt követően, hogy az FIA felülvizsgálta a FOM magatartási kódexét, illetve az F1 összeférhetetlenségi irányelvét, illetve megerősítést nyert azzal kapcsolatban, hogy megfelelő védőintézkedések vannak érvényben az esetleges konfliktusok enyhítésére, meggyőződött arról, hogy a FOM megfelelőségi rendszere elég szilárd ahhoz, hogy megakadályozza a bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát."

„Az FIA megerősíti, hogy nincs vizsgálat, amely bármely személyt érintene. Az FIA-nak mint szabályozó testületnek kötelessége fenntartania a globális motorsport integritását. Az FIA megerősíti az integritás és a tisztesség iránti elkötelezettségét" – olvasható a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik