F1: Verstappen mindent meg fog nyerni 2026-ig – Massa

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 17:52
null
Verstappen ötszörös bajnok lesz a mostani szabálykorszak végéig? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Felipe Massa úgy érzi, a 2026-os nagy szabályváltoztatásig nem lehet megállítani a Red Bullt és Max Verstappent sem.

 

Az idén egyelőre veretlen Red Bull magabiztos előnnyel vezeti mindkét bajnoki összetettet, a csapat 2022 után szerezné meg újra a konstruktőri első helyet, míg Max Verstappen sorozatban a harmadszor érne fel a csúcsra. A „vörös bikák" fölényét látva nemegyszer szóba került, hogy a Formula–1-nek és a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) be kellene-e avatkoznia, hogy az esetleges szabálymódosítások nyomán izgalmasabb küzdelem alakuljon ki az élen.

Többek között a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is úgy nyilatkozott, hogy tönkretenné a sportot, ha ilyen módon lassítanák a „vörös bikákat", de a korábbi F1-es pilóta, Felipe Massa meglátása szerint félő, hogy változtatás nélkül 2026-ig, vagyis a nagy szabálymódosításokig legyőzhetetlen lesz a Red Bull és Verstappen kettőse.

„Úgy hiszem, egészen 2026-ig, vagyis a szabályváltoztatásokig Verstappen mindent meg fog nyerni. Addig nem változnak a regulák, és a Red Bull, valamint Verstappen előnyben van. Szóval arra lehet számítani, hogy Verstappen 2026-ig minden évben bajnok lesz" – festett korántsem biztató képet a vetélytársak esélyeit illetően a Marcának adott nyilatkozatában.

A „vörös bikák' tizenkét nagydíjat követően 256 ponttal vezetik a csapatbajnoki tabellát a közvetlen rivális, a Mercedes előtt, míg Verstappen 125 ponttal, vagyis öt futamgyőzelemnyi előnnyel vezet a csapattársa, Sergio Pérez előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik