F1: Hamilton pokollá tenné Alonso életét; Russell a kettős dobogót célozta meg

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 17:29
null
Hamilton (balra) és Russell (jobbra) is dobogóra állna Montrealban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és George Russell megismételné a spanyolországi kettős dobogót Kanadában.

 

A Mercedes idei legjobb eredményét érte el a Circuit de Catalunyán, versenyzői a második és a harmadik helyen szelték át a célvonalat. Lewis Hamilton és George Russell bizakodva érkezett meg Kanadába is, ahol a változékony időjárást hozó időmérőn a negyedik és az ötödik pozíciót szerezték meg, de Nico Hülkenberg büntetése révén a második sorból várhatják a piros lámpák kialvását, ami újabb remek lehetőséget jelent a számukra, hogy pódiumra álljanak majd.

52. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.728
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:13.718
JÚNIUS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.106
Időmérő: 1. Verstappen 1:25.858
JÚNIUS 18., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 305.27 km) rajtja: 20.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9., 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone
Július 23., 15.00Magyar Nagydíj, Mogyoród

„Egyáltalán nem rossz, ez jó kezdet a számunkra. Nagyon nehéz körülmények uralkodtak kint, és nem volt könnyű felmelegíteni a gumikat sem, mert nincs sok nagy tempójú kanyar, így elég nehéz hőmérsékletet generálni. Többet reméltem, de elfogadom, és remélhetőleg előrébb tudunk kerülni" – kezdte az értékelést a harmadik helyről induló Hamilton.

„A versenytempónk általában jobb, remélem, most is ez lesz a helyzet. Noha pénteken futottunk hosszú etapot, mi a szabadedzés elején tettük, amikor még lassabb volt a pálya. A többiek nagyjából negyvenöt perccel később teljesítették a sajátjukat, szóval érdekes lesz látni, pontosan hol állunk. Remélhetőleg a versenytempónk jobb lesz, mint a kvalifikáción mutatott, és harcba szállhatunk az első két versenyzővel, (Max) Verstappennel és (Fernando) Alonsóval. Bízom benne, hogy legalább az egyikükre nyomást helyezhetünk" – jelentette ki, majd részletesebben is kitért a riválisokra.

„A Ferrarik előtt vagyunk, Verstappen nagy eséllyel el fog húzni, de remélem, hogy tartani tudom a lépést Alonsóval, és pokollá teszem az életét. Határozottan hiszem, hogy összejöhet a dobogó" – tette hozzá.

A mellőle rajtoló csapattárs, Russell is bizakodva tekint előre, a fiatal brit már közvetlenül az ötödik helyen zárt időmérő után arról beszélt, hogy a csapattal megcélozná a kettős dobogót. „Az ötödik rajkocka jó kiindulópont, és nem látok okot rá, miért ne szállhatnánk harcba egy újabb kettős dobogóért. A versenytempónk általában erős, és egyedül Alonso van előttünk, aki a kihívónk lesz. Verstappen valószínűleg más ligában fog versenyezi."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik