F1: „Alonso egy állat” – Verstappen örülne a spanyol győzelmének

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 15:33
null
Verstappen (jobbra) örülne, ha Alonso (balra) állítaná meg a Red Bull sorozatát (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen örülne Fernando Alonso győzelmének abban az esetben, ha a csapata végül nem tud valamennyi idei versenyen diadalmaskodni.

 

 

A Red Bull egyelőre hengerel a 2023-as idényben, hiszen az eddigi hét versenyen nem talált legyőzőre: a két versenyző közül Sergio Pérez kétszer, míg Max Verstappen ötször szelte át elsőként a célvonalat, és a „vörös bikák" a most hétvégi Kanadai Nagydíjra is fő esélyesként érkeztek meg.

52. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 19.30–20.30
2. szabadedzés: 23.00–00.00
JÚNIUS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 18.30–19.30
Időmérő: 22.00–23.00
JÚNIUS 18., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 305.27 km) rajtja: 20.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9., 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone
Július 23., 15.00Magyar Nagydíj, Mogyoród

Az egyéni vb-összetettet már 53 ponttal, vagyis több mint két futamgyőzelemnyi előnnyel vezető holland Spanyolország előtt arról beszélt, a nyers tempójukat alapul véve akár a fennmaradó összes versenyen győzedelmeskedhetnek ugyanakkor tisztában van vele, hogy ez irreális elvárás a csapattól, hiszen bármikor adódhat megbízhatósági probléma, vagy alakulhat balszerencsésen a futam a számára.

A kétszeres világbajnokot Montrealban arról kérdezték, melyik versenyzőtárs győzelmének örülne abban az esetben, ha a Red Bullnak végül nem jönne össze a bravúr. A holland egyértelművé tette, hogy Fernando Alonsót látná szívesen a dobogó felső fokán.

Fernando, kedvelem őt. Igazi versenyző, megérdemelné. Sosem adja fel, és látható, mennyire szereti a sportot. Azt hinnéd, hogy ennyi középmezőnyben eltöltött év után megkopik a szeretet, de ő igazi versenyző, egy állat. Szóval igen, ha kérdezitek, melyik pilóta győzelmének örülnék az idén, akkor az Fernando" – jelentette ki Verstappen, aki arról is beszélt, nem lenne ellenére, ha szorosabb lenne a csata az élen.

Néha klassz, hogy erős ellenfeleid vannak. Természetesen élveztem a 2021-es évet, de a 2022-eset is. Persze az elején voltak megbízhatósági gondjaink, és az autónk is nehezebb volt a kelleténél, de egy ponttól kezdve eléggé domináltunk egészen a végéig. A sportnak összességében jó lenne, és megértem, hogy az emberek unják, ha egy csapat egyeduralkodik."

A múltban láthattuk ezt már a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull esetében is. Szóval remélem, hogy több alakulat jön össze, hiszen akkor előfordulhat, hogy ha elrontod vagy nem találod meg a megfelelő beállításokat, akkor egy másik istálló nyer. Ez a kemény munkán múlik. Én becsültem, amikor ők csinálták, és igazán lenyűgöző volt. Sosem éreztem úgy, hogy meg kellene állítani őket. Egyszerűen keményebben kellett dolgozni, és utol kellett érni őket" – tette hozzá, és arra is rámutatott, sokkal motiváltabb most, hogy tudja, minden versenyre favoritként érkezhet meg.

„Ez sokkal jobb, mint bármi más. Számomra a mostani helyzet még motiválóbb is, mivel tudom, hogy győztes autóm van. Néha amikor megérkezel egy versenyhétvégére, és tudod, hogy talán az ötödik pozíció lehet a legjobb, amit elérhetsz, az noha még mindig jó, de kevésbé motiváló, mint amikor úgy készült a futamra, hogy nyerhetsz."

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik