F1: Hamilton engedett az agresszív és arrogáns Verstappennek – Jordan

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 16:04
null
Hamilton (jobbra) valóban nem elég kemény már? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es csapatvezető, Eddie Jordan szerint Lewis Hamilton azért vesztette el a bajnokságot, mert túl kedvessé vált szemben az arrogáns Max Verstappennel.

 

Lewis Hamilton az utolsó verseny utolsó körében vesztette el a bajnoki csatát Max Verstappennel szemben, méghozzá meglehetősen ellentmondásos körülmények között. A korábbi Formula–1-es csapatvezető, Eddie Jordan szerint a brit címe ugyanakkor nem azzal a bizonyos biztonsági autós újraindítással úszott el, hanem sokkal inkább azzal, hogy az évek során túl rendessé vált, miközben a sikerhez a vetélytárs agresszivitására és arroganciájára lenne szükség.

13. ABU-DZABI NAGYDÍJ
DECEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:25.009
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.691
DECEMBER 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.274
Időmérő: 1. Verstappen 1:22.109
DECEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Sainz

„Nem lehet Verstappentől megtagadni a bajnoki címet. Másrészről azonban úgy érzem, hogy Lewis nyitva hagyta neki az ajtót. Engedte, hogy egy olyan agresszív és arrogáns ember, mint Verstappen, felbosszantsa őt, és ellopja tőle a vb-címet."

„Úgy vélem, Lewis túl régóta túl rendes. Újra meg kellene keményítenie magát. Számomra sokat elmond a testbeszéde. Hallgassuk meg, miket mondott a leintés után: túlságosan is sportszerű volt. Egész Nagy-Britannia büszke lehet erre, de a jófiúk nem nyernek bajnokságot, és ő jófiúvá vált."

„Ő a legjobb versenyző, akit valaha láttam, és én láttam néhány nagyon jó pilótát az én időmben, szóval azzal, hogy ezt mondtam, tényleg piedesztálra emeltem."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik