Kinkkel nem tudott mit kezdeni a Nitra

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 23:05
Címkék
A Győri ETO az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában 2–2-es döntetlent játszott a szlovákiai FC Nitra otthonában. A mérkőzés után Pintér Attila elmondta, nem várt nehézségekkel is szembesültek Nyitrán, ennek ellenére közelebb álltak a győzelemhez. Iván Galád, a hazaiak vezetőedzője szerint az első összecsapás eredménye csak a győri visszavágó után nyer értelmet.

Nagy volt a küzdelem (Fotó: Mirkó István)
Nagy volt a küzdelem (Fotó: Mirkó István)
Nagy volt a küzdelem (Fotó: Mirkó István)
Nagy volt a küzdelem (Fotó: Mirkó István)
Nagy volt a küzdelem (Fotó: Mirkó István)

 

Pintér Attila meghökkentő kijelentéssel kezdte a találkozót követő sajtótájékoztatót. „A meccs előtt mindössze öt labdát kaptunk a hazaiaktól, holott nyolcat kértünk, így nem tudtunk úgy bemelegíteni, ahogy szerettünk volna."

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A mérkőzésről elmondhatom, hogy két elkerülhető gólt kaptunk, ezért játszottunk döntetlent. Az első gól után szerkezetet váltottunk, és hogy ez bevált, úgy gondolom, bizonyítja, előbb kiegyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük."

„Kettő egynél a kezünkben volt a mérkőzés, és bár volt egy nagy helyzete a Nitrának, de a második, egyenlítő gólját, mint már említettem, el kellett volna kerülnünk. Ezt követően is tettük a dolgunkat, helyzeteket dolgoztunk ki, egy alkalommal az ellenfél kapusa is hatalmasat védett. Közelebb álltunk a győzelemhez, de van még egy második mérkőzés, hogy eldöntsük a párharcot" – mondta Pintér, aki megköszönte a szurkolók támogatását, és sok sikert kívánt a Nitrának a bajnoksághoz.

A győri szakvezető arról is szót ejtett, hogy a Nitra úgy kezdte a találkozót, ahogy az nem illik egy futballcsapattól, hiszen Jinas Pilibaitist már az első játékrészben egy megtorlatlan szabálytalanság miatt le kellett cserélni, majd hozzátette: kíváncsian várja néhány leshelyzet visszajátszását.

Kinkkel (balra) nehéz volt tartani a  lépést (Fotó: Mirkó István)
Kinkkel (balra) nehéz volt tartani a lépést (Fotó: Mirkó István)

A szlovákiai tréner, Iván Galád értékelés gyanánt elmondta, illedelmes, kulturált összecsapást látott. „Jobban örültem volna, ha mind a négy gólt az ETO hálójában látjuk, de nem így történt, mert Tarmo Kinkkel nem tudtunk mit kezdeni" – nyilatkozta az edző, aki a sajtótájékoztató után személyesen is odament Kinkhez, és gratulált a góljaihoz.

„A saját játékosaimat is dicséret illeti, hiszen becsülettel helytálltak egy tapasztalt ellenféllel szemben. Minden más, amit mondanék, nem fontos, majd a második mérkőzés után lesz az. Nekünk az a dolgunk, hogy jól felkészüljünk arra az összecsapásra is, és mindent megtegyünk a továbbjutásért."

„Ha mi lépünk tovább, nagyon fogok örülni, ha nem, akkor pedig gratulálunk majd az ellenfélnek" – tette hozzá Galád.

 

TARMO KINK: LŐTTEM MÁR SZEBB GÓLT IS

A mérkőzés hőse – legalábbis győri részről mindenképp – a két gólt szerző Tarmo Kink volt. Az észt játékos örült a  góljainak, de nem volt teljesen elégedett a döntetlennel.

„Meleg volt, ez volt az első találkozónk az idényben, szóval kicsit rá kellett hangolodnunk a mérkőzésre. Szerintem jobbak voltunk, sokat tettünk a győzelemért, de van az úgy, hogy néha hiába mutatsz többet az ellenfélnél, a győzelmet nem tudod megszerezni – mondta a játékos, aki elégedett volt góljaival, de nem száll el tőlük. – Valóban szép volt a második találatom, de azért lőttem már szebbet is."

Kinktől megkérdeztük, miként látta az ellenfél harcmodorát. „Kemény volt az ellenfél, néhány szabálytalanság megtorlatlanul is maradt, hiszen Pilibaitisé valóban legalább sárga lapot ért, de erre számíthatunk a következő találkozón is, hiszen a nemzetközi kupaszereplésre minden csapat komoly hangsúlyt fektet. Bővebben nehéz beszélni a visszavágóról, hiszen még nem tudjuk, mit hoz majd. Az viszont biztos, hogy nagy küzdelem lesz majd, meg kell próbálnunk mindent kiadni magunkból, ha ki akarjuk vívni a továbbjutást."

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik