Bajban az Arsenal: Rennes-ben hagyta franciaországi veretlenségét

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 18:46
null
Bourigeaud ünnepli hatalmas egyenlítő gólját (Fotó: AFP)
A francia Rennes hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott az angol Arsenal felett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az Arsenal hamar megszerezte a vezetést, ám az első félidő végén a Rennes előbb emberelőnybe került, aztán egyenlített, a második félidőben pedig egy öngól és egy kontra döntött a bretonok javára. Ez az első eset, hogy az Arsenal európai kupamérkőzést veszített Franciaországban.

 

Mire Petr Cech, a Rennes egykori kapusa magába szívta régi „otthona” fantasztikus atmoszféráját, már vezetett is az Arsenal: a 4. percben Alex Iwobi középre akart adni a bal szélről jobb lábbal, beadásnak nem volt jó labdája, ám a kapufa segítségével pont becsavarodott a hosszú alsó sarokba. Szerencse is kell ehhez a játékhoz (0–1).

A félidő első fele egyértelműen az Arsenal elképzelései szerint alakult, Lucas Torreira megszerezhette volna a második vendéggólt is, a Rennes leginkább Clément Grenier távoli bombáival tudott veszélyeztetni. A hazaiak ráadásul nagyon nehezen (vagy inkább sehogy sem) tudták megoldani az Arsenal balszárnyának semlegesítését. Aztán egyre jobban és jobban elkapta a fonalat a breton csapat, Hatem Ben Arfa szabadrúgása már igen veszélyes volt – a félidő vége pedig valóságos tűzijátékot hozott.

A 41. percben az addig nem sokat mutató Ismaila Sarr lépett volna ki a védők közül, ám Szokratisz Papasztathopulosz a földre döntötte – és megkapta a szabálytalanságért a második sárga lapját, így emberhátrányba került az Arsenal. A szabadrúgásból jött az egyenlítés: Benjamin Bourigeaud először még a sorfalba lőtt, de az ismétlést pokoli erővel a kapuba zúdította – szépségdíjas találat (1–1)! Mindent elmond a lövésről, hogy Bourigeaud már elindult ünnepelni, amikor még hálót sem ért a labda, annyira biztos volt abban, hogy bombája védhetetlenül bevágódik. Sőt, a félidő végén a Rennes a vezetést is megszerezhette volna, ám Sarr rosszul ért bele a bal oldalról visszatett labdába. Törhette a fejét Unai Emery...

A második félidő negyedik percében Bourigeaud majdnem „Iwobit játszott”, ám bal oldali jobblábas beadása elkerülte a hosszú alsót. A Rennes gólszerzője nagyon belelendült, egy perccel később Sarr visszagurítását küldte kapura, ám a hazai drukkerek által transzparenssel köszöntött Cech hárítani tudott. Emery eleget látott, lehívta támadói közül Iwobit, és pályára küldte a védekező középpályás Mattéo Guendouzit.

Hatem Ben Arfa gyakorlatilag szabad kezet kapott, hogy „próbálgassa” az Arsenal védelmét, ahol tudja, egyre erősebb lett a hazai nyomás, ami a 65. percben eredményre vezetett: Mehdi Zeffan jobb oldali beadása nyomán a labda Nacho Monrealon felpattanva a kapuban kötött ki, öngól (2–1)!

Az Arsenal ettől kezdve leginkább a károk kritikus határon belül tartására törekedett, nem az egyenlítésre. Ez sem, az sem sikerült: a 88. percben mintaszerű Rennes-kontra után Ismaila Sarr fejelt a vendégek hálójába, kialakítva a 3–1-es végeredményt! Ez az első eset, hogy az Arsenal európai kupamérkőzésen vereséget szenvedett Franciaországban – mámoros este volt ez a hazaiaknak, akik megérdemelt győzelmet arattak.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Rennes (francia)–Arsenal (angol) 3–1 (Bourigeaud 42., Monreal 65. – öngól, I. Sarr 88., ill. Iwobi 4.)
Kiállítva: Papasztathopulosz (41. – Arsenal)

ONLIVE-KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Sevilla (spanyol)–Slavia Praha (cseh) 2–2 (Ben Yedder 1., Munir 28., ill. Stoch 25., Kral 39.)
Zenit (orosz)–Villarreal (spanyol) 1–3 (Azmun 35., ill. Iborra 33., Moreno 64., Morlanes 71.)
Eintracht Frankfurt (német)–Internazionale (olasz) 0–0
Dinamo Zagreb (horvát)–Benfica (portugál) 1–0 (Petkovic 38. – 11-esből)

Késő este
Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák) 3–0
(Milik 10., Fabián Ruíz 18., Onguéné 58. – öngól)

Valencia (spanyol)–FK Krasznodar (orosz)
2–1 (Rodrigo 12., 24., ill. Claesson 63.)
Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–0 (Pedro 17., Willian 65., Hudson-Odoi 90.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik