Ekl: magyar kapus készül a Puskás Akadémia ellen

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 10:20
null
Bencze Antal is Felcsútra érkezik csütörtökön (Fotó: Facebook)
A húszéves magyar Bencze Antal bekerült a Vitória Guimaraes Felcsútra utazó keretébe – csütörtökön a portugál csapat lesz a Puskás Akadémia ellenfele, az első mérkőzésen a Vitória győzött 3–0-ra.

 

Bekerült a keretbe, így a Konferencialiga-visszavágóra utazhat Bencze Antal, a Vitória Guimaraes magyar kapusa.

„Jó érzés, az biztos  – mondta lapunk érdeklődésére a húszéves kapus, aki természetesen látta azt is, ahogyan a Vitória Guimaraes 3–0-ra legyőzi a Puskás Akadémiát. – Az öltözőben kifüggesztenek egy lapot, amelyen ott van minden kerettag neve és fotója, és alá is kell írni, hogy ne legyen félreértés, legyen egyértelmű, hogy mindenkihez eljutott a szükséges információ. Szóval, szerda reggel hétkor a klub akadémiáján találkozunk, és utána indulunk Magyarországra.”

A 2002-es születésű kapus nyolcévesen a Ferencvárosban kezdett, majd a Dalnoki Akadémia tagja volt, 2014 és 2018 között az MTK Budapest játékosaként többször is védett a Puskás Akadémia ellen utánpótlás-bajnoki mérkőzéseken.

„Régi csapattársaim közül Balogh Botond manapság a Parma játékosa, Kata Mihály az MTK-ban futballozik – mondta Bencze Antal.  –  A korosztályos válogatottakból ismerem Komáromi Györgyöt és Posztobányi Patrikot, akik ma is a Puskás Akadémia tagjai, remélem, lesz alkalmunk beszélgetni a mérkőzés után.”

A kapus másfél éve tagja a Vitória felnőttkeretének, és azt mondja, érzi magán, mennyire más a tempó a „nagyoknál”, az első csapat és az U23, valamint a B-együttes között is jókora a különbség.

„Gyorsabbak az edzések, nagyobb az intenzitás, és amikor visszamegyek a B-csapat meccsére, ennek jótékony hatását érzem is – magyarázta a fiatal labdarúgó.  – Észrevehető a fejlődés, olyan labdákat is védek, amelyekről korábban lemaradtam volna, ezért nagyon élvezem a gyakorlásokat az első csapat játékosai között. Egyelőre nem faggattak, milyen országba utazunk, igaz, sok az új játékos, és azért mégiscsak a harmadik kapus vagyok, sokan nem is tudják, hogy én most hazautazom... Inkább a mérkőzés a téma, az öltözőben arról beszélgettek a srácok, hogy nehezebb, szorosabb összecsapásra számítottak, de a gyorsan megszerzett vezető gól önbizalmat adott mindenkinek. Ugyanakkor az is elhangzott, hogy nincs vége a párharcnak, ha nem figyelünk kellőképpen, bajba kerülhetünk annak ellenére, hogy az előny tekintélyesnek tűnik. Még a fodrász is ezzel fogadott kedden: ha a mérkőzés elején gólt szerez a Puskás Akadémia, könnyen veszélybe kerülhet a továbbjutás, vagyis itt tényleg senki sem hiszi lefutottnak a meccset.”

Az utazás lehetőséget ad arra, hogy a futballista találkozzon a szüleivel, ebből a szempontból szerencsés a párosítás. Bencze Antal elmondta, 2018-ban, tizenhat évesen érkezett Portugáliába, és a város szülötte, a korábbi 54-szeres portugál válogatott védő, Fernando Meira lett a menedzsere, aki a német VfB Stuttgart játékosaként volt Szabics Imre klubtársa is egykor, s szerepelt a török Galatasaray és az orosz Zenit színeiben is.

A fiatal kapus elmondta még, szeretne folyamatosan a felnőttekkel edzeni és a B-csapatban játszani, hogy tovább fejlődjön.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
CSÜTÖRTÖK
21.00: Puskás Akadémia FC–Vitória Guimaraes (portugál) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik