Bayer–FTC: korábbi edzője szerint nem a Fradi az esélyes

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 13:19
null
Stöger a Leverkusen legyőzése utáni sajtótájékoztatón (Fotó: Nemzeti Sport)
Csütörtökön a Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Ennek kapcsán a német Zeit lap megszólaltatta a zöld-fehérek korábbi vezetőedzőjét, Peter Stögert, akinek az irányításával az FTC 2021 őszén 1–0-ra legyőzte a Leverkusent az Európa-liga csoportkörében.

Peter Stöger 2021 júniusában került a Ferencváros vezetőedzői posztjára, ám alig fél évvel később, decemberben már távoznia is kellett, holott nem sokkal korábban az Európa-liga csoportkörében még a zöld-fehéreket irányítva legyőzte a Bayer Leverkusent 1–0-ra a Groupama Arénában – az azóta már az Union Berlinben szereplő Aissa Laidouni góljával.

A Bayer Leverkusen elleni mérkőzés volt Stöger számára az utolsó előtti a Ferencváros kispadján, az 56 éves szakembert a három nappal később, a DVSC otthonában elszenvedett vereség után menesztette a vezetőség, amit a mai napig nem igazán ért.

„Másképpen gondolkodtunk a közös jövőről. Meglepő volt a menesztésem, főleg, mert csak néhány nappal voltunk egy relatív nagy nemzetközi siker után. A Leverkusen legyőzését azért így értékelték a klubon belül” – idézte a Zeit Stögert, aki elárulta azt is, hogy a Ferencvárossal mai napig jó a kapcsolata, s utódjával, Sztanyiszlav Csercseszovval is jót beszélgetett nemrég.

A német lapnak a Ferencvárostól történt menesztése óta munkanélküli Stöger elmondta, különösen szimpatikus számára a Leverkusen kispadján ülő világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Xabi Alonso.

„Igazán remek fickó, kiváló edző. Igazán karizmatikus személyiség, nagyszerű hatással van a játékosaira, amiből mindenki profitál” – fogalmazott az osztrák edző, aki természetesen kitért a csütörtöki mérkőzés esélylatolgatására is.

„Az az igazság, hogy ha a magyar bajnok játszik a Leverkusen ellen, akkor nem tekinthetjük a magyar bajnokot a párharc favoritjának és ez most sem lesz másképp” – szögezte le Stöger.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

18.45: Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik