Európa-liga: fantasztikusan mutatkozott be az új igazolás a Fradit is érintő meccsen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 23:10
A svéd Häcken 3–1-re győzött a Zalgiris Vilnius vendégeként a labdarúgó Európa-liga 3. fordulójának csütörtöki játéknapján, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé – egyúttal a litván csapatot elindította az Európa-konferencialiga irányába.

A svéd bajnok első két gólját a szabadkai Szpartak Szuboticától a napokban szerződtetett 20 éves szerb támadó, Szrdjan Hrsztics lőtte közelről, majd nagy bombával beköszönt Mikkel Rygaard is, a végjátékban Nasszim Hnid szép lövéssel faragott a hátrányból.Szrdjan Hrsztics lőtte közelről, majd nagy bombával beköszönt Mikkel Rygaard is, a végjátékban Nasszim Hnid szép lövéssel faragott a hátrányból.

HRSZTICS GÓLJAI



Mint ismert, a Ferencváros – amennyiben továbbjut a máltai Hamrun Spartans ellen az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójából – a Zalgiris–Häcken El-párharc vesztesével vív meg a főtáblára jutásért, jelen állás szerint jó eséllyel a litván csapattal.

Nyári igazolás döntötte el a Qarabag meccsét is: a portugál Chavestől szerződtetett brazil Juninho a hajrára állt be az azeri bajnokcsapatba, és ő szerezte a győztes gólt.

A nigériai David Ankeye is új arc csapatában, a Sheriffben – nos, a Tunéziából kölcsönvett támadó kétszer is beköszönt a BATE elleni meccsen. Mindkét gólját Cédric Badolo készítette elő, a burkinai légiós közben maga is lőtt egyet. Az oroszországi kitérő után újra Sheriff-mezbe öltöző Momo Yansané visszatérése is kiválóan sikerült, a kispadról beszállva kétszer is a kapuba talált – a másodikat megint Badolo készítette elő.

ANKEYE MÁSODIK GÓLJA


Duplázója a Slavia Prahának is volt, a szlovák válogatott Ivan Schranz alapozta meg a Dnipro-1 elleni első felvonás megnyerését. A csereként beálló Conrad Wallem találata lehet, hogy a továbbjutást is eldöntötte – a norvég támadónak egyébként ez volt az első meccse a prágai csapatban, és amikor gólt szerzett, három perce sem volt a pályán…

SCHRANZ ELSŐ GÓLJA

 

A bosznia-hercegovinai bajnokcsapat, a Zrinjski már a 2. percben vezetést szerzett a januárban Mezőkövesdről igazolt Tomislav Kis lapos lövésével, és a szünetben már öt góllal vezetett a Breidablik ellen… Az izlandiak a 31. percben, már háromgólos hátrányban emberhátrányba kerültek, de a mérkőzés hajrájában volt erejük nekik is kétszer a kapuba találni.

Pireuszban még korábban, már az 1. percben tombolhatott a hazai tábor, a csapatkapitány, Konsztantinosz Fortunisz közeli lövéssel gyorsan vezetéshez juttatta az Olympiakoszt a Genk ellen, de az áhított gólzáporos folytatás elmaradt, a párharc nyílt maradt a második felvonásra.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
Zalgiris Vilnius (litván)–BK Häcken (svéd) 1–3
(Hnid 85., ill. Hrsztics 38., 50., Rygaard 70.)
Qarabag (azeri)–HJK (finn) 2–1 (Leandro Andrade 55., Juninho 85., ill. Olusanya 77.)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–BATE Boriszov (fehérorosz) 5–1
(Ankeye 12., 47., Badolo 32., Yansané 90+3., 90+8., ill. Bane 50.)
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Breidablik (izlandi) 6–2 (Kis 2., 30., Malekinusic 22., 40., Bilbija 33., Ivancic 55., ill. Ludviksson 64., Eyjólfsson 74.)

NEM BAJNOKI ÁG

Slavia Praha (cseh)–Dnipro-1 (ukrán) 3–0
(Schranz 5., 37., Wallem 81.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Genk (belga) 1–0 (Fortunisz 1.)

A visszavágókat augusztus 17-én játsszák le.

A párharcok győztesei bejutnak a playoffba, a vesztesek az Európa-konferencialiga playoffjában játszanak majd.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik