Zeljeznicar: a Fradi elleni gól különleges pólót ihletett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 10:38
A Zeljeznicar mától árusítja azokat a pólókat, amelyek a labdarúgócsapat múlt heti, Ferencváros elleni budapesti 1–0-s győzelmének állítanak emléket. Remélik, klubtörténeti jelentőségű relikvia válik belőlük.

A klub közleménye hangsúlyozza, hogy bár a múlt heti budapesti gól nem olyan nagy jelentőségű, mint Hadis Zubanovic 1998-as találata – a városi rivális FK Sarajevo elleni rangadó 89. percében szerzett gól az első bajnoki címet hozta meg a Zeljeznicarnak a független Boszna-Hercegovinában –, a klubtörténetben mégis különleges helyet foglal el, emléke megőrzésre érdemes.

A kék változat (Forrás: FK Zeljeznicar)
A kék változat (Forrás: FK Zeljeznicar)

„Dzenis (Beganovic) meccsvégi gólja híven szimbolizálja az FK Zeljeznicarra jellemző küzdeni tudást, a jelenlegi fiatal csapatot, amelynek vezéregyéniségei a saját utánpótlásunkból kerültek ki, és jelképezi a csapatot kilencven percen át, sőt Budapesten azon túl is megalkuvás nélkül biztató drukkerek hitét, kitartását is. A budapesti gól örök emlék marad a mostani szurkológeneráció számára” – biztat vásárlásra a klub közleménye.

A pólót – amelyet a klub címerére utaló motívummal, egy szurkolói dal szövegével, valamint a „Budapest 90.” felirattal díszítettek – egyelőre 200 darabos kollekcióban gyártották le, 100-at kékben, 100-at feketében.

A Zeljeznicar és a Ferencváros csütörtök este vívja az Európa-liga-selejtező visszavágóját; a budapesti 1–0-s siker birtokában a bosnyák csapat van kedvezőbb helyzetben. A párharc győztese a belga Standard Liege-zsel játszik a harmadik fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik