MTI, N. T. 2022.06.22 17:13 Frissítve: 2022.06.22 19:39

Vívó Eb: negyedik helyen végzett a női kardcsapat

A magyar női kardcsapat a negyedik helyen végzett a törökországi Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság szerdai záró napján, miután a bronzmeccsen 45:41-re kikapott Ukrajnától.

Pusztai Liza és Battai Sugár Katinka (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

Pusztai Liza 5:0-s győzelemmel kezdett, majd a fegyvernem klasszisa, a négyszeres egyéni világbajnok, csapatban olimpiai bajnok Olha Harlan 8:5-re megnyerte az asszóját Szűcs Lucával szemben, de még így is két tus előnye maradt a magyar csapatnak, amit az első kör végére Katona Renátának köszönhetően tovább növelt (15:9).

A második fordulót Julia Bakastova 10:5-ös győzelme nyitotta Szűcs ellen, vagyis egy tusra csökkent a magyar előny. Az ukránok csereként behozták Olena Kravackát, aki a Pusztai felett aratott 6:2-es győzelemmel hálálta meg a bizalmat, és máris 25:22 volt az állás Ukrajna javára. Az előnyt még növelni is tudta az ellenfél – a harmadik körre Szűcs helyett Battai Sugár Katinka érkezett a magyarokhoz –, és az utolsó asszóra 40:36-os ukrán vezetésnél kötött be Pusztai, valamint Harlan. Az asszó döntetlennel zárult, ami így 45:41-es ukrán sikert és bronzérmet jelentett.

A magyarok a negyeddöntőben 45:41-re múlták felül a spanyolokat, majd az elődöntőben 45:38-ra alulmaradtak az olaszokkal szemben.

Katona Renáta az elveszített bronzmeccs után az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, vegyes érzései vannak, mert nagyon szerettek volna érmet szerezni, ha már a döntőbe jutás nem jött össze.

„Nagyon fiatal azonban a csapatunk, és ez most így alakult” – mondta Katona, aki korábban 4/3-as győzelmi mutatóval a 32 között zárta az egyéni küzdelmeket. Hozzátette, hosszú felkészülést követően utaztak a kontinensbajnokságra, ahol ő rutinos versenyzőként léphetett pástra, ellentétben két újonc társával.

„Én már ismertem az ellenfeleimet, tudtam, mire számítsak tőlük. Összességében nézve a saját egyéni, valamint a csapatunk teljesítményével is elégedett vagyok. Csapatban simán megvertük azokat a spanyolokat, akiktől az isztambuli világkupán egy tussal kikaptunk. Ez mindenképpen pozitívum. Ügyesek voltak újonc társaink is, akik fiatalok, és még nem voltak ilyen szituációban. Nagyon bizakodom, hogy a világbajnokságra már készen állnak, és ott már ők is nagyobb önbizalommal vívnak” – nyilatkozta.

Hozzátette, a férfi kardcsapat előző nap szerzett aranyérme nagy motivációt jelentett számukra, és bíztak valami hasonlóan jó szereplésben.

„Az olaszok ellen elveszített elődöntőnkben apróságok hiányoztak tőlünk, de az ellenfél négy embere közül három ott volt az olimpián, rutinosnak számítanak, ez a két újonccal a csapatunkban megfogott minket” – közölte.

Férfi kardban a francia csapat végzett bronzérmesként, miután a helyosztón 45:41-re jobbnak bizonyult Dániánál. A magyarokat utóbbi győzte le a negyeddöntőben.

VÍVÓ EB
NŐI KARD, CSAPAT
A 3. HELYÉRT

Ukrajna–Magyarország 45:41

KORÁBBAN
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Magyarország 45:38
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Spanyolország 45:41

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.