K. E.
2023.06.06 18:10 Frissítve: 2023.06.07 18:04

Vívás: Szilágyi Áron kihagyja a plovdivi viadalt

A Magyar Vívószövetség elnöksége kijelölte a plovdivi egyéni kvalifikációs versenyre és a krakkói Európai Játékokra utazó csapatot.  

 

Szilágyi Áron kihagyja a plovdivi viadalt (Fotó: Földi Imre)

Felszállt a fehér füst: ahogyan azt a vívóberkekben hallani lehetett, legjobbjaink – egy kivétellel – vállalják az orosz és fehérorosz sportolók visszaengedése miatt kialakult helyzet miatt beiktatott plovdivi zónaversenyt (vagy egyéni Európa-bajnokságot...).

Az az egy kivétel Szilágyi Áron, hiszen háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk a csapatkvalifikációt tartja elsődlegesnek, hiszen az egyéniben is kvótát jelent a párizsi olimpiára.

A Magyar Vívószövetség elnöksége tekintettel volt klasszisunk álláspontjára, ennek is figyelembe vételével jelölte ki a Plovdivba utazókat – és a krakkói Európai Játékokon induló vívókat is.

Fontos hangsúlyozni, hogy előbbi viadalon az egyéni kvalifikációs rangsorban, míg utóbbi a csapatéban lehet pontokat szerezni.

Éppen ez az indoka annak, hogy bár újra rakoncátlankodik a térde (a keddi edzésen például újfent okozott némi riadalmat...), Márton Anna sem tehet mást, mint elindul Plovdivban, hiszen nem mindegy, hogy a világbajnokságnak a világranglista hányadik helyéről vághat neki, ráadásul ő a sérülése és a szülése miatt nem is indult a tavalyi kontinensviadalon, így a védendő pontjainak száma nulla.

A plovdivi egyéni viadalon indulók. Férfiak. Kard: Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András. Párbajtőr: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely. Tőr: Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely. Nők. Kard: Battai Sugár Katinka, Pusztai Liza, Katona Renáta, Márton Anna. Párbajtőr: Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Tóth Jázmin. Tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra

A krakkói Európai Játékokon indulók. Férfiak. Kard: Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron. Párbajtőr: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely. Tőr: Bagdány Albert, Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely. Nők. Kard: Battai Sugár Katinka, Pusztai Liza, Katona Renáta (csak egyéni), Márton Anna (csak csapat), Szűcs Luca. Párbajtőr: Büki Lili (csak csapat), Kun Anna, Muhari Eszter, Tóth Jázmin (csak egyéni), Wimmer Dorina. Tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra

2023.09.23 16:58:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A francia Ibrahim Ghanem passzivitási ponttal és levitellel diadalmaskodott Európa-bajnokunk felett.

2023.09.22 23:16:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.09.22 18:08:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindezek ismeretében felüdülés volt olvasni Majoros Bence posztját, majd a többiek nyilatkozatát, mert a belháborúk közepette mégiscsak akad néhány játékos, aki az asztalnál és azon túl is példát mutat, rácáfolva a sportágban honos hangulatra, képes igazi csapatként kiállni egymásért.

2023.09.22 16:04:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.09.21 11:09:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu