Vívás: Szilágyi Áron kihagyja a plovdivi viadalt

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 18:10
null
Szilágyi Áron kihagyja a plovdivi viadalt (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Vívószövetség elnöksége kijelölte a plovdivi egyéni kvalifikációs versenyre és a krakkói Európai Játékokra utazó csapatot.  

Felszállt a fehér füst: ahogyan azt a vívóberkekben hallani lehetett, legjobbjaink – egy kivétellel – vállalják az orosz és fehérorosz sportolók visszaengedése miatt kialakult helyzet miatt beiktatott plovdivi zónaversenyt (vagy egyéni Európa-bajnokságot...).

Az az egy kivétel Szilágyi Áron, hiszen háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk a csapatkvalifikációt tartja elsődlegesnek, hiszen az egyéniben is kvótát jelent a párizsi olimpiára.

A Magyar Vívószövetség elnöksége tekintettel volt klasszisunk álláspontjára, ennek is figyelembe vételével jelölte ki a Plovdivba utazókat – és a krakkói Európai Játékokon induló vívókat is.

Fontos hangsúlyozni, hogy előbbi viadalon az egyéni kvalifikációs rangsorban, míg utóbbi a csapatéban lehet pontokat szerezni.

Éppen ez az indoka annak, hogy bár újra rakoncátlankodik a térde (a keddi edzésen például újfent okozott némi riadalmat...), Márton Anna sem tehet mást, mint elindul Plovdivban, hiszen nem mindegy, hogy a világbajnokságnak a világranglista hányadik helyéről vághat neki, ráadásul ő a sérülése és a szülése miatt nem is indult a tavalyi kontinensviadalon, így a védendő pontjainak száma nulla.

A plovdivi egyéni viadalon indulók. Férfiak. Kard: Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András. Párbajtőr: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely. Tőr: Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely. Nők. Kard: Battai Sugár Katinka, Pusztai Liza, Katona Renáta, Márton Anna. Párbajtőr: Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Tóth Jázmin. Tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra

A krakkói Európai Játékokon indulók. Férfiak. Kard: Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron. Párbajtőr: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely. Tőr: Bagdány Albert, Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely. Nők. Kard: Battai Sugár Katinka, Pusztai Liza, Katona Renáta (csak egyéni), Márton Anna (csak csapat), Szűcs Luca. Párbajtőr: Büki Lili (csak csapat), Kun Anna, Muhari Eszter, Tóth Jázmin (csak egyéni), Wimmer Dorina. Tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik