MTI
CS. M.
2023.03.24 18:37

Párizs 2024: terveknek megfelelően halad az olimpiai falu építése

A menetrendnek megfelelően és a költségkereten belül halad az olimpiai falu építése a jövő évi párizsi nyári játékokra.

Minden a tervek szerint halad (Fotó: Getty Images)

A múltban sok kollégám volt stresszes a létesítmények átadása miatt. Azt mondhatom, hogy Párizs esetében én nem érzek emiatt nyomást magamon. Nyugodt és derűs vagyok, időben vagyunk és költségkereten belül maradunk” – jelentette ki Étienne Thobois, a szervezőbizottság általános igazgatója a készülő olimpiai faluban. – Egy év múlva átvesszük a falut. Az építkezések januárban befejeződnek, a falu teljes átadása márciusban történik majd meg.”

Thobois emlékeztetett: a helyi hatóságokkal egyeztetve a Saint-Ouen, Saint-Denis és L'Ile Saint-Denis városrész határán kijelölt területen gyakorlatilag új negyedet építenek, amelyet a játékokra olimpiai faluvá alakítanak át. Az új épületek később szociális lakások, magánlakások, irodák és közszolgáltatásoknak otthont adó létesítmények lesznek.

A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik, a paralimpia pedig augusztus 28-án kezdődik és szeptember 8-ig tart.2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.