nemzetisport.hu
2017.11.28 18:38 Frissítve: 2017.11.28 18:59

EYOF: a győriek a jövőbeli rendezőket segítették Zágrábban

Az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) győri szervezői az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) zágrábi közgyűlésén adtak összegzést a nyári eseményről, hogy ezzel segítsék a jövőbeli rendezőket és kandidálókat.

Borkai Zsolt összegzi a tapasztalatokat Zágrábban (Fotó: gyor2017.hu)


A győri delegáció az elmúlt hétvégén járt Zágrábban, ahol beszámolt az EYOF szervezésének minden részletéről. Az úgynevezett Final Reportban összegezte a szervezőbizottság a rendezvény számait, ebben mutatta be a verseny összegzését.

A háromórás előadás keretein belül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál következő rendezői kérdezhették a győrieket a tapasztalataikról, így interaktív formában volt lehetőségük az információszerzésre, a főbb kihívások megismerésére.

Az EOC előjárói mellett a 2019-es rendező Baki részéről az azerbajdzsáni sportminiszter, de a 2021-es házigazda Kassa, sőt a következő téli EYOF szervezői, Szarajevó képviselői is jelen voltak. Az EOC közgyűlésének harmadik napján Borkai Zsolt polgármester, az EYOF szervezőbizottságának elnöke tartotta meg angol nyelvű beszámolóját, amelyet a győriek összegző kisfilmje követett. Győr rengeteg dicséretet kapott, a város magasra tette a mércét a rendezés és a helyszínek színvonalát illetően.

Borkai Zsolt köszönetet mondott az Európai Olimpiai Bizottság, a magyar kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a győri képviselő-testület támogatásáért, a szervezésben részt vevő kollégáknak, győrieknek és önkénteseknek az elvégzett munkáért. Hangsúlyozta, hogy Győrben egyöntetű volt a rendezés támogatottsága.

„A telt házas csarnokok, a pozitív visszajelzések, az infrastrukturális fejlesztések, amelyek az EYOF után a győrieket szolgálják, megerősített bennünket abban, hogy jó döntés volt az EYOF megrendezése."

Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott Borkai Zsoltnak azért, hogy ilyen magas színvonalon rendezte meg Győr az EYOF-ot, mint mondta, a kisalföldi megyeszékhely gyönyörű város, jó gazdasággal, kitűnő adottságokkal, és elkötelezett szervezőkkel, ezért bízik benne, hogy az EOC-nek lesz még alkalma együtt dolgozni a győriekkel. Az elnök tolmácsolta a részt vevő ötven ország véleményét, amely szerint a győri volt az eddigi legjobb szervezésű és
leghangulatosabb nyári EYOF.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 koordinációs bizottságának elnöke évek óta követte a szervezést, és ennek tükrében úgy fogalmazott, nagyszerű volt együtt dolgozni a szervező csapattal, amely minden területen magasra tetta a mércét.

Ismertette a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál fő számait, s kiemelte a nemzetközi média fokozott érdeklődését (149 hazai és 77 külföldi, összesen 226 médiamunkás akkreditált az eseményre 22 országból), ami szintén jól mutatja a rendezvény színvonalát. Mint mondta, a résztvevők pozitív élményekkel, jó hangulatban távoztak, és biztos benne, hogy sokan visszatérnek még Győrbe a későbbiek során.

Az eseményen részt vett Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is, aki hangsúlyozta, jó érzés volt magyarként jelen lenni az értékelésen, hiszen az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlésén mindenki a nyári győri játékok magas színvonalú megrendezéséről és a felejthetetlen élményeiről beszélt, amiket nálunk, Magyarországon, illetve Győrben, az első hazai rendezésű olimpiai eseményen szerzett.

2022.10.06 14:32:47

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Köztünk élő névlegendák: „Jó napot kívánok, Hidegkuti Nándort keresem!” „Üdvözlöm, én vagyok.”

2022.10.03 12:25:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb, eddig már több mint 51 ezer lájkot hozó posztjában a magabiztosságról ír.

2022.10.02 11:49:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az alkotás Erőss Zsolt hegymászó halálát és következményeit beszéli el a feleség szemszögéből.

2022.10.03 10:14:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egykori kiváló kenusból erőnléti edző lett, többek között Milák Kristóf felkészülését is ő segíti.

2022.10.02 00:49:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Ferencváros korábbi középpályása, a népszerű Dodó szeptember 11-én múlt a 60 éves.