Rali-vb: Sordo és Oliver Solberg felváltva vezeti jövőre a harmadik Hyundait

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 14:25
null
Oliver Solberg 2020-ban csatlakozott a Hyundai-csapathoz (Fotó: AFP)
A spanyol Daniel Sordo és a svéd Oliver Solberg a 2022-es rali-világbajnokságon felváltva vezeti majd a Hyundai harmadik autóját – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A hírt szerdán jelentette be a japán csapat, amelynél a belga Thierry Neuville és az észt Ott Tänak a két hivatalos pilóta.

A 38 éves Sordo 2014 óta tagja a csapatnak, amelynek pilótájaként két vb-futamot nyert – 2019-ben és 2020-ben egyaránt Szardínián bizonyult a legjobbnak –, és 13 viadalon végzett dobogós helyen. Sordo kiemelte: a Hyundai olyan számára, mint egy család. Hozzátette: örömmel folytatja náluk a munkát, és vesz részt a hibrid-korszak jelentette új kalandban, amelyhez szerencséjükre olyan tehetséges pilóták is betársulnak majd, mint Oliver Solberg.

A 20 éves svéd autóversenyző a 2003-ban világbajnok norvég Petter Solberg fia, de édesanyja, a svéd Pernilla Walfridsson is sikeres raliversenyző volt. Oliver Solberg 2020-ban csatlakozott a Hyundai-csapathoz, és három különböző autóban kilenc vb-futamon vett részt az idei vb-szezonban. A fiatal pilóta hangsúlyozta: egy álma vált valóra azzal, hogy Daniel Sordóval közösen vezetheti a Hyundai harmadik autóját jövőre, és olyan rutinos pilótáktól tanulhat csapattársként, mint Neuville és Tänak.

Andrea Adamo csapatfőnök szerint a rali vb új korszakában ideális felállást jelent számukra a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik