Gyorsaságimotoros-vb: Oliveira sem indulhat Argentínában

Vágólapra másolva!
2023.03.28. 11:47
null
Fotó: Getty Images
Sérülés miatt nem áll rajthoz a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájának második versenyhétvégéjén a portugál Miguel Oliveira.

 

A MotoGP-ben szereplő versenyző vasárnap hazai környezeteben Portimaóban bukott, amikor a királykategória hatszoros bajnoka, a spanyol Marc Márquez egy hiba után kiütötte őt.

Az Apriliával versenyző Oliveira a csapat közleménye szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett az eset során, ennek ellenére a biztos felépülésre koncentrál, hogy százszázalékos állapotban üljön motorra a két héttel később az amerikai Austinban sorra kerülő nagydíjon. Az esetben Márquez is megsérült, neki eltört a kézfeje és szintén kihagyja az argentin versenyeket.

A Portimaóban rendezett hétvégén a MotoGP-ből összesen négy versenyző dőlt ki a sorból, a spanyol Pol Espargaró még a pénteki második gyakorláson bukott óriást, összezúzódott a tüdeje és eltört az állkapcsa, míg az olasz Enea Bastianininek a szombati sprintversenyen egy ütközés után tört el a lapockája. Az argentin futamon egyikük sem indul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik