AutoGP: Kiss Pál Tamás hiába nyert, utólag megbüntették

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 20:22
null
Itt még azt hittük, Kiss Pál Tamás nyerte a futamot (Fotó: autogp.net)
A harmadik helyről rajtoló Kiss Pál Tamás megnyerte az AutoGP nürburgringi nagydíjának első futamát, ám 25 másodperces büntetést kapott, így elúszott a futamgyőzelme, és végül a negyedik helyre került hátra.

Kiss Pál Tamás remek versenyzéssel nyerte meg az első futamot, amelyen többen is boxutcán áthajtásos büntetést kaptak, mert a futam elején sárga zászló szakaszban értek el gyors szektoridőt. Úgy tűnt, hogy a magyar pilóta megúszta mindezt, így pedig csökkenthette volna hátrányát összetettben nagy riválisa mögött. Ugyanis másodikként az utolsó helyről rajtoló japán Szato Kimija ért be, Kevin Giovesi és Markus Pommer előtt.

A futam után aztán jött a hideg zuhany, Kiss Pált 25 másodpercre büntették, amivel a negyedik pozícióba zuhant vissza. Fellebbeztek ugyan, de nem lett eredménye.

„Valóban, én is gyorsan mentem a sárga zászlós szakaszon, de ez kicsit olyan, mint a fociban, hogy ha a bíró a meccsen nem ad meg egy tizenegyest, akkor a lefújás után sem kellene már variálni… – mondta Kiss Pál Tamás. – Nem vagyok feldobva, de ha maradt volna az eredeti végeredmény, akkor sem tudtam volna sokat hozni Szatón. Úgy tűnik, ha nem történik csoda, vasárnap megnyeri a bajnokságot.”

A fordított rajtrács miatt a vasárnapi versenynek Szato a nyolcadik, Kiss Pál az ötödik helyről vághat neki.

AUTOGP
NÜRBURGRING, ELSŐ FUTAM

1. Szato Kimija (japán) 37:06.445
2. Kevin Giovesi (olasz) +7.854
3. Markus Pommer (német) +9.425
4. Kiss Pál Tamás (magyar) +15.402

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik