Ralf Schumacher sokkal jobban élvezi a DTM-et a Formula–1-nél

Vágólapra másolva!
2008.04.17. 17:03
Toyota helyett egy AMG-Mercedes, gigantikus fizetés helyett egy jóval szerényebb, és egy teljesen másfajta élmény: Ralf Schumacher tizenegy, a száguldó cirkuszban eltöltött szezon után idén a német túraautó-bajnokságban indul.
Íme, a 11-es számú AMG-Mercedes és gazdája: Ralf Schumacher a Hockenheimringen
Fotó: Imago
Íme, a 11-es számú AMG-Mercedes és gazdája: Ralf Schumacher a Hockenheimringen
Íme, a 11-es számú AMG-Mercedes és gazdája: Ralf Schumacher a Hockenheimringen
Fotó: Imago
Íme, a 11-es számú AMG-Mercedes és gazdája: Ralf Schumacher a Hockenheimringen

Az ifjabbik Schumacher egyelőre nem fenyegeti az élmezőnyt a DTM-ben. Direkt azt kérte ugyanis a Mercedestől, hogy egy 2007-es autót kapjon a legújabb fejlesztés helyett, mondván: ezzel könnyebben „beletanul” a túraautózásba.

Az első tapasztalatok pozitívak: bár az év első versenyén, a Hockenheimringen csak a 14. helyen végzett, nagyon élvezte a versenyt, nem utolsósorban azért, mert a DTM-ben nagyobb szerepe van az emberi tényezőnek.

„Sokkal jobban éreztem magam, mint a Formula–1-ben. Élvezem, hogy össze tudom hasonlítani az eredményeimet másokkal. Az F1-ben minden az autón múlik, itt viszont nagyon hasonló gépekkel versenyzünk, és könnyebb megítélni a saját teljesítményedet. Jobban látszik, hogy te vagy-e az idióta” – nyilatkozta.

A DTM jóval nyugodtabb világa is nagyon tetszik Schumachernek, különösen a Formula–1 őrült hajszája után.

„Még a szurkolók is sokkal lazábbak. A boxutcában ugyanakkora a nyüzsgés, de kellemesebb az egész közeg. Nagyon profi minden, de egyben könnyedebb is, és így sokkal jobban élvezem a versenyzést. Régen nem éreztem ilyen jól magam, és a legjobbamat próbálom nyújtani minden versenyen” – mondta.

Az még nyitott kérdés, hogy Ralf a jövőjét is a DTM-ben képzeli-e el, bár nem zárta ki ezt:

„Meglátjuk. Abban a korban vagyok, hogy akár itt is maradhatok a visszavonulásomig, de ehhez megfelelő motivációt kell találnom. Nem érzem magam itt szupersztárnak, nem jogosít fel semmi előnyre a múltam. Lehúztam 11 évet, nem voltam annyira sikeres, mint szerettem volna, de ez nem számít itt. Megpróbálok laza maradni, és élvezni az autózást, és ez az F1-ben már évek óta nem sikerült” – tette hozzá.

RALF SCHUMACHER FORMULA–1-ES PÁLYAFUTÁSA

Csapatai: Jordan, Williams, Toyota
Versenyek száma: 181
Győzelmek száma: 6
Dobogós helyezések száma: 27
Összes pontjai: 329
Pole pozíciók száma: 6
Leggyorsabb körök száma: 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik