F1: A célom, hogy újra a Red Bull versenyzője legyek – Albon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.22. 15:57
null
Albon visszavágyódik a Red Bullhoz (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull harmadik számú pilótája, Alexander Albon bízik benne, hogy 2022-ben újra állandó tagjává válhat a mezőnynek.

 

Mint ismert, a Red Bull az előző év végén megvált Alexander Albontól, s helyére az azóta Aston Martinná alakult csapattól elküldött Sergio Pérezt ültette. A „vörös bikák" ugyanakkor nem engedték el teljesen a thaiföldi kezét, hiszen egyrészről őt nevezték ki a harmadik számú versenyzőnek, másrészről ülést adtak neki a német túraautó-bajnokságban (DTM), amelybe a „vörös bikák" két év kihagyás után a Ferrarival karöltve térnek vissza az idén.

Albon kíváncsian várja az új kihívást, de továbbra sem mondott le a Formula–1-ről, a thaiföldi célja, hogy már 2022-ben újra állandó tagjává váljon a mezőnynek.

Az elsődleges célom, hogy újra a Red Bull versenyzője legyek, szóval nem csak az a lényeg, hogy a négy ülés közül az egyiket megkapjam. Nyilván ha mindenki hozza a várt teljesítményt, akkor egyértelmű lesz a helyzet. Az én kötelességem, hogy a mostani feladataimra összpontosítsak, hogy a lehető legtöbbet nyújtsam a csapatnak, és bizonyítsak a gyárban a srácoknak" – jelentette ki egy online sajtótájékoztató keretein belül, majd kitért a DTM jelentette új kihívásra is.

Eddig összesen két kört teljesítettem GT3-as autóval, még az Autosport-díjátadó keretein belül. Biztosan nagyon más lesz, de még egy tesztet sem teljesítettem. Újfajta kihívást fog jelenteni, és új tapasztalatokkal fogok gyarapodni. De talán nem fogja bonyolítani a helyzetet, hiszen ha nagyon másképpen kell vezetned, akkor könnyen külön tudod őket egymástól választani" – tette hozzá, majd arra a kérdésre is felelt, hogy elégedett lenne-e abban az esetben, ha nem a Red Bull-lal, hanem az AlphaTaurival térhetne vissza.

Mint mondtam, a célom, hogy a Formula–1-ben versenyezzek, szóval elégedett lennék akkor is" – tette egyértelművé Albon.

A thaiföldinek nem lesz egyszerű dolga, azonban bizonyos lehetőségek megnyílhatnak előtte, ha Max Verstappen valóban távozik a Red Bulltól, illetve ha a jelenleg az AlphaTaurival versenyző Pierre Gasly újra lehetőséghez jut a „vörös bikáknál", vagy egy másik élcsapatnál, ahogyan azt a faenzaiak csapatfőnöke, Franz Tost nemrég jósolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik