Nemzetisport.hu 2009.08.28 23:35 Frissítve: 2013.07.03 02:25

Takarékos üzemmód: a Barcáé a Szuperkupa

A hosszabbításban szerzett Pedro-találattal a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona nyerte meg az Európai Szuperkupát az UEFA-kupa-győztes Sahtar Doneck ellen. A II. Lajos Stadionban rendezett összecsapáson csak a második félidő végén kezdtek el futballozni a csapatok, akkor is elsősorban a Barca.

 

Messi egy remek passzal eldöntötte a meccset
Messi egy remek passzal eldöntötte a meccset
 AZ EDDIGI GYŐZTESEK

5 alkalommal: AC Milan, 3: Ajax Amsterdam, FC Liverpool, FC Barcelona 2: RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia 1: Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa,   Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, Chelsea,   SS Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit

Meglepően eseménytelen, mondhatni unalmas mérkőzést játszott egymással a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona és az UEFA-kupa utolsó kiírását megnyerő Sahtar Doneck.

Az első félidőben mindössze egy említésre méltó lehetőséget jegyezhettünk föl: a 33. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lionel Messi lövését azonban védte Andrij Pjatov, az ukránok kapusa.

A stadionba kilátogató 18 ezer rajongó a szünetben még reménykedhetett, hogy a második félidőt meghajtják a csapatok, az átütőerő azonban a folytatásban is hiányzott mindkét gárda játékából.

A rendes játékidő utolsó negyedórája előtt úgy tűnt, hogy a játékosok megismétlik azt a „bravúrt", mint az első félidőben, s még egy eseménytelen játékrészt produkálnak, az utolsó időszakban azonban legalább néhány ígéretes lehetőséget kialakítottak..

Elsősorban a Barcelona veszélyeztetett, de Messi távoli bombáját Pjatov bravúrral hárította, míg az Intertől érkező Zlatan Ibrahimovic lövése a vártnál sokkal sutábbra sikeredett. Ha a svéd a balján teljesen egyedül vágtázó Thierry Henry elé tálalt volna...

Akkor lehet, hogy nem lett volna hosszabbítás. Mindenesetre a játékosok megérdemelték, hogy még harminc percet szenvedjenek a pályán.

A Sahtar a kilencven perc alatt mindössze egyszer lőtt kapura, míg a Barca az utolsó „parádés" negyedórájának köszönhetően összesen hétszer. Jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás harminc perce aztán elég volt a katalánoknak, hogy kicsikarják a győzelmet. A csereként beálló Pedro higgadtan értékesítette Messi álompasszát a 115. percben.

Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Barca, amely legalább a ráadásban meg szerette volna nyerni a mérkőzést.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
2021.09.15 21:27:14

Bajnokok Ligája KRASZNAI BENCE

Hiába birtokolták többet a labdát a franciák, a belgák veszélyesebben játszottak náluk.

2021.09.15 20:24:32

Bajnokok Ligája B. Á., H. Á.

Az angol csapat remek mérkőzésen múlta felül olasz ellenfelét • Az Atlético és a Porto nem bírt egymással.

2021.09.15 20:35:19

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Kihagyták ziccereiket az olaszok, Camavinga zseniális gólpasszt adott – a csoport élén azonban a Sheriff áll!

2021.09.15 12:31:19

Bajnokok Ligája BOROS MIKLÓS

„Az elnök bejött az öltözőbe, közénk dobott egy kézigránátot. Azt mondta: ha nem nyertek, a meccs után igazi lesz a gránát.”

2021.09.14 19:06:33

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Rosszul kezdődött a katalánok Messi utáni korszaka a BL-ben, a német csapat szerencsés gólokkal, de megérdemelten nyert.