Kimmich a BL-ben is tud, a Bayern gázolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.13. 20:38
null
Arturo Vidal (balra) és Robert Lewandowski gólöröme (Fotó: Reuters)
A Bayern München labdarúgócsapata 5–0-ra győzött hazai pályán a Rosztov ellen, míg az Atlético Madrid 1–0-ra nyert a PSV vendégeként a Bajnokok Ligája D-csoportjában.

BAYERN MÜNCHEN–ROSZTOV

A D-csoport favoritja, a Bayern München a rájátszásban a holland Ajaxot remek játékkal kiejtő, BL-újonc Rosztovot fogadta hazai pályán.

Carlo Ancelotti, a bajorok nyáron kinevezett vezetőedzője már a kezdőrúgás pillanatában rekordot döntött: az olasz lett az első tréner, aki hét különböző csapatnak is dirigálhatott a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés meglehetősen eseménytelenül indult, a Bayern jóval többet birtokolta a labdát a visszahúzódó oroszokkal szemben, veszélyeztetni azonban egyik csapat sem tudott. A bajorok azért fokozatosan növelték a nyomást, aminek a 28. percben meglett a gyümölcse: szöglet után Robert Lewandowskit lerántották a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, és biztosan kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0).

Az első félidő folytatásában még egy gólnak tapsolhatott a müncheni publikum, miután David Alaba mesteri beadását a 27. születésnapját a mai napon ünneplő Thomas Müller a kapuba bombázta (2–0), így negyvenöt perc után Ancelotti együttese megnyugtató előnnyel mehetett a pihenőre.

Ennek ellenére a második félidő első negyedóráját is megnyomta a hazai gárda, ennek pedig két újabb gól lett az eredménye. Ez pedig elsősorban Joshua Kimmichnek köszönhető, aki előbb az 53. percben Douglas Costa lapos beadását passzolta egy lépésről a kapuba (3–0), majd a 60.-ban Juan Bernat labdáját bólintotta a hálóba (4–0).

A 21 éves Kimmichnek erős hónapja van: szeptember 4-én Norvégia ellen megszerezte első gólját a német válogatottban, szeptember 9-én pedig élete első Bundesliga-találatát jegyezte a Schalke ellen, a mai napon pedig a BL góllövőlistájára is feliratkozott egy duplával.

Az utolsó fél órára visszavett a tempóból a müncheni alakulat, ennek ellenére tovább tudta növelni az előnyét két csereember révén: Franck Ribéry beadását Juan Bernat lőtte a kapuba, kialakítva az 5–0-s végeredményt.

A Rosztov első BL-meccsén kiütésbe futott bele, míg a Bayern Ancelotti irányításával – 20–0-s gólkülönbséget felmutatva – továbbra is hibátlan, és sorozatban 13. hazai BL-meccsét nyerte meg, ezzel pedig megdöntötte a Manchester United 2006 és 2008 között felállított 12 mérkőzéses rekordját.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
1. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–ROSZTOV (orosz) 5–0 (2–0)
München
. V: Taylor (angol)
Bayern:Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels (Bernat, 51.), Alaba – Vidal – Kimmich, Thiago (Renato Sanches, 71.) – T. Müller, Lewandowski, Douglas Costa (Ribéry, 64.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Rosztov:Dzsanajev – Terentjev, Mevlja, César Navas, Granat, Kalacsov – Jerohin, Gatcan, Noboa – Azmun (Prepelita, 64.), Poloz (Doumbia, a szünetben).Vezetőedző:Ivan Daniliants
Gólszerző: Lewandowski (28. – 11-esből), T. Müller (45+2.), Kimmich (53., 60.), Bernat (90.)

A Bayern München–Rosztov találkozó tudósítását ide kattintva olvashatja el!

PSV–ATLÉTICO MADRID

Óriási fölényben futballozott az első félidőben az Atlético, és a 43. percben megszerezte a vezetést: Saúl Níguez a saját lövése után kipattanó labdát mcmanamanes mozdulattal juttatta a kapu jobb oldalába. Nem volt csúnya gól (0–1).

A PSV még a szünet előtt egyenlíthetett volna, ám Andrés Guardado tizenegyesét kivédte Jan Oblak. Ez volt az egyetlen olyan hazai lövés az első játékrészben, amely eltalálta a kaput.

A második félidőben már jóval aktívabb volt az eindhoveni gárda, ám Oblakot akkor sem tudta mattolni, az előző kiírás döntőse győzelemmel kezdett.

PSV (holland)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Eindhoven
. V: Atkinson (angol)
PSV: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, Moreno, Willems – Pröpper, Hendrix (Ramselaar, 67.), Schwaab (Pereiro, 80.), Guardado – Narsingh (Bergwijn, 80.), L. de Jong. Vezetőedző: Philip Cocu
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luis – Gaitán (Tiago, 61.), Saúl Niguez (F. Torres, 77.), Gabi, Koke – Gameiro (Carrasco, 65.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Saúl (43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik