K. T. I. 2021.10.25 10:34 Frissítve: 2021.10.25 10:52

Chelsea: München helyett Manchesterben köthet ki a védő – sajtóhír

Míg korábban a Bayern Münchent emlegették fő érdeklődőjeként, mára úgy tűnik, a Manchester City, a Juventus vagy a PSG lehet Antoni Rüdiger karrierjének következő állomáshelye, ha nem sikerül egyezségre jutnia új szerződése feltételeiről a Chelsea-vel. Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási ügyekben rendre jól értesült riportere beszélt a válogatott bekk lehetőségeiről.

Antonio Rüdiger Anglián belül válthat? (Fotó: AFP)

 

Továbbra sem tudott megállapodni egymással Antonio Rüdiger és a Chelsea. A német válogatott védő szerződése az idény végén lejár a londoniaknál, és sajtóhírek szerint szeretné megdupláztatni a jelenlegi, heti 100 ezer fontos fizetését egy új kontraktus esetén. A Chelsea ezzel szemben 140 ezer fontot ajánl – írtuk korábban német, angol és spanyol sajtóhírek alapján. 

Korábban a Bayern München és a Real Madrid élénk érdeklődéséről lehetett hallani, a 28 éves játékos pedig egy sajtótájékoztatón beismerte, kifejezetten hízelgő neki, hogy a német rekordbajnokkal kapcsolatban emlegetik a nevét. Hozzátéve: nem akar tiszteletlen lenni a Chelsea-vel szemben, így arra a kérdésre már nem válaszolt, valóban szeretne-e ő is Münchenbe igazolni.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sports szakértője szerint már nem is annyira München vonzereje a kérdés Rüdiger esetében, mint inkább a Chelsea két nagy riválisáé, a Manchester Cityé illetve a Tottenhamé. Ám akad a londoni kékek drukkereit kevésbé megbotránkoztató opciója is a németnek...

„Rüdigerrel felvette már a kapcsolatot a Juventus, a Manchester City, a Tottenham és még a PSG is, ahol szintén szükség lenne védőre. Látszik, hogy nehézsége támadt az új szerződése megkötésével, így pedig ebből a négy csapatból kerülhet ki a következő klubja” – jelentette ki az átigazolási hírekre szakosodó zsurnaliszta. 

Rüdiger helyzete több mint érdekes. Bár az előző idény elején úgy tűnt, Rüdiger napjai megszámláltattak Londonban, a Frank Lampardot 2021 elején váltó Thomas Tuchelnél ismét alapember lett, s az évad végén Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Anno Lampard vezetésével akár nyomott áron is megváltak volna tőle, ezzel szemben most fordulni látszik a kocka: a klub hiába ragaszkodna a több mint 40-szeres válogatott játékoshoz, ő nem biztos, hogy maradna...

Rüdiger 2017-ben igazolt a Chelsea-hez, előtte az AS Romában és a VfB Stuttgartban profiskodott. 

A bekk a Bajnokok Ligája mellett már Európa-liga-, európai Szuperkupa- és angol FA-kupa-győzelmet is ünnepelhetett londoniként. Eddigi négy és fél idénye alatt 161 tétmeccsen bizonyíthatott a Chelsea-ben.  

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.

2021.11.28 16:43:47

Angol labdarúgás D. Á.

Michael Carrick együttese szinte végig védekezésre kényszerült, de egy pontot ellopott a Stamford Bridge-ről.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.