Dalglish három évvel hosszabbított Liverpoolban

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 15:05
null
Dalglish legenda Liverpoolban (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool menedzsere, Kenny Dalglish három évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését. A Pool nemcsak menedzserével, hanem Steve Clarke másodedzővel is három évvel hosszabbított.

Kenny Dalglish idén januárban vette át az irányítást a Liverpoolnál Roy Hodgsontól, akinek irányítása alatt igencsak gyatrán szerepeltek a „vörösök”: Hodgson 20 mérkőzésen 25 pontot szerzett a Liverpoollal, és mindössze a 12. helyen állt a csapat a menedzserváltás idején.

Dalglish keze alatt a Liverpool 16 mérkőzésen 33 pontot szerzett, és jelenleg az Európa-ligát érő ötödik helyen áll a bajnokságban. A klub vezetőségét meggyőzte a csapat teljesítménye, így további három évvel meghosszabbították a januárban csak az idény végéig kinevezett 60 éves szakember szerződését.

„Amikor januárban elfogadtam a felkérést, boldog voltam, hogy segíthetek a klubnak a szezon hátralévő részében. Most a tulajdonosok saját belátásuk szerint döntöttek úgy, hogy marasztalnak, és ez fantasztikus dolog. A klub vezetői tudják, hogy a szurkolók mit várnak a csapattól. Köszönetet szeretnék mondani a játékosoknak az erőfeszítéseikért, mindenki kiválóan teljesített, és a klub vezetőségének is, akik szívélyesen fogadtak januárban” – mondta Dalglish.

A klub elnöke, Tom Werner a Dalglish irányítása alatt végbement pozitív változásokról beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Rendkívül fontos, hogy egy nehéz időszak után az utóbbi periódusban stabil volt a csapat, Kenny hatalmas dolgot vitt véghez az elmúlt három hónapban azzal, hogy össze tudta tartani a játékosokat. Egyértelmű, hogy mindenki jobban teljesít az ő irányítása alatt, a játékismerete és az optimizmusa az egész klubot átjárja" – nyilatkozta Tom Werner, a Liverpool elnöke.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik