A Chelsea nem eladó, hiába érdeklődik az arab milliárdos

Vágólapra másolva!
2009.01.24. 15:27
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szulajman al-Fahim arab iparmágnás neve vetődött fel mint a Chelsea esetleges új vevője, ám Roman Abramovics tulajdonos cáfolta az állítást. A csapat pályaedzője, Ray Wilkins a Telegraph című lapnak adott interjújában elmondta, valószínűleg a „kékek” ügyvezető igazgatójától származnak az információk, ám a csapat nem eladó, viszont gőzerővel készül az FA-kupa soron következő, Ipswich elleni összecsapására.
A Chelsea nem eladó, hanem készül az FA-kupa soron következő mérkőzésére
Fotó: Imago (archív)
A Chelsea nem eladó, hanem készül az FA-kupa soron következő mérkőzésére
A Chelsea nem eladó, hanem készül az FA-kupa soron következő mérkőzésére
Fotó: Imago (archív)
A Chelsea nem eladó, hanem készül az FA-kupa soron következő mérkőzésére

A Sky Sports értesülései szerint Roman Abramovics megfelelő ajánlat esetén öt és fél év után megválhat a Chelsea-től, lehetséges vevőként pedig Szulajman al-Fahim neve vetődött föl.

Az arab üzletember méretes vagyonát többek között német és svájci befektetések útján szerezte, több vezető gazdasági társaság tagja, valamint a Manchester City tulajdonának megszerzésében is aktívan segítette az Abu-Dzabi United Groupot. Most egy német cégcsoport fejeként újabb angol sztárcsapat megszerzésért szállhat harcba, ahogy azt korábban írtuk.

Abramovics azóta azonban többször is hangsúlyozta, nem adja el a klubját, és Ray Wilkins, a csapat pályaedzője is megerősítette ezt.

„Azt hiszem, Peter Kenyon (a Chelsea ügyvezető igazgatója) mondott ilyesmit a múlt héten, de a Chelsea nem eladó, és Roman továbbra is támogatni szeretné a klubot” – mondta a csapat pályaedzője.

Wilkins a Didier Drogba Manchester Citybe való távozásáról szóló híreket is tagadta. „Semmilyen ajánlatot sem kaptunk a Manchester Citytől. Didier a keretünk szerves része, és ha a képességeire és tehetségére gondolunk, örülünk, hogy itt van velünk” – mondta Wilkins.

„Didier munkamorálja az elmúlt tíz napban kiemelkedő volt: nagyon keményen edzett, és remek formában van” – tette hozzá Wilkins.

A Chelsea az Ipswich elleni FA-kupa-meccsen nem számíthat John Terryre, Michael Ballack viszont felépült edzésen szerzett sérüléséből.

Wilkins azt is hangsúlyozta, az FA-kupát továbbra is nagyon fontosnak tartják a „kékek”.

„Az FA-kupának csodálatos hagyományai vannak. Jó formában vagyunk, és mindent megteszünk, hogy megnyerjük a sorozatot” – tette hozzá a pályaedző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik