Női vízilabda: sorozatban hetedszer bajnok az UVSE

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.14. 18:23
Az UVSE 14–12-re legyőzte a Dunaújvárost a női vízilabda ob I döntőjének második mérkőzésén, és ezzel sorozatban hetedszer is bajnok lett.
Sorozatban hetedszer bajnok az UVSE (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Sorozatban hetedszer bajnok az UVSE (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Címvédés vagy harmadik mérkőzés? Ez volt a tétje a női döntő második meccsének, amelyet rendhagyó módon nem Dunaújvárosban, hanem a Tüske uszodában rendeztek. A pályaválasztónak ugyanis egy úszóverseny miatt nem volt szabad a saját uszodája, így gyakorlatilag semleges helyszínen játszotta a hazai találkozóját. Ezt kompenzálandó több százan érkeztek Dunaújvárosból a fővárosba, bár azért a hangulat nem ugyanaz volt, mint a Fabó Éva Sportuszodában lett volna.

Az első negyedben a címvédéshez kerültünk közelebb, ugyanis az első meccset szétlövésben megnyerő UVSE 4–2-es előnyre tett szert, a negyedik gólt ráadásul egészen parádés átlövésből szerezte Szücs Gabriella. Aztán a folytatásban a másik oldalon Garda Krisztina is megmutatta, hogy ő is tud hasonlóan nagy gólt lőni. Nagyjából eddig folyt viszonylag nyugodt mederben a mérkőzés, aztán jöttek az ebben a párosításban sajnos menetrendszerű tömegjelenetek, ennek következtében sorban érkeztek a kiállítások is. Az UVSE szempontjából nem nézett ki jól, hogy két meghatározó játékosa, Keszthelyi-Nagy Rita és Faragó Kamilla is két hibánál járt a második negyedben. A felfokozott percek után a Dunaújváros nyugodott meg elsőként, és 3–5 után sorozatban három gólt lőve átvette a vezetést. Ekkor megint villant az UVSE, az újvárosi Szabó Nikolett kipontozódott, a centerposzton végig hatalmasat küzdő Rybanska Natasa pedig kiegyenlített a fórból. A negyed vége előtt mindkét csapat elpuskázott egy helyzetet, így 6–6-os döntetlennél cseréltek térfelet.

A harmadik szakaszban az volt a sorminta, hogy az UVSE gólt lőtt, az Újváros pedig egyenlített. Közben 9–8-nál végleg kicsúszott a játékvezetők kezéből a találkozó, előbb páros kiállítást ítéltek Keszthelyi-Nagy Rita és Gurisatti Gréta kézfogójára, egy olyan jelenetsor után, amiből tucatnyi volt a meccsen. Keszthelyi-Nagynak ez volt a harmadik hibája, míg Benczur Márton reklamálásért megkapta a második figyelmeztetését, úgyhogy másodperceken belül vezérét és vezetőedzőjét is elveszítette az UVSE. Az Újváros meg két játékosát, merthogy utána Pál Réka és Horváth Brigitta is kipontozódott.

A záró negyed 9–9-ről kezdődött, az UVSE pedig megmutatta, hogy semmi sem zavarhatja meg. Előbb Szegedi Panni, majd Peresztegi-Nagy Kinga lőtt gólt, és megint kettővel vezetett a címvédő. Ráadásul Mucsy Mandula is kiszállt, úgyhogy az Újvárosnak csak két mezőnycseréje maradt. Ennek ellenére a „hazai” csapat becsülettel küzdött az egyenlítésért, de Garda góljára Szücs válaszolt. Amikor pedig Hajdú Kata ejtése nagyjából fél centivel átcsorgott a gólvonalon, eldőlni látszott a mérkőzés. Pláne, hogy a következő két támadást kivédekezte az UVSE, és két perccel a vége előtt még mindig 13–10-re vezetett.

Mihók Attila időt kért, Szücsöt kiállították, ám nem vette észre, úgyhogy ráfújtak egy ötöst. Ezzel rögtön ki is pontozódott, Garda pedig bevágta a büntetőt. A másik kapu előtt Mahieu Geraldine szállt ki, ekkor a vezetőedzővé előlépett Csicsáky Vince kért időt. Faragó Kamilla belőtte a fórt, a lelátón pedig felhangzott a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” rigmus. Garda még szépített, de másra már nem volt idő: az UVSE 14–12-re győzött, és sorozatban a hetedik bajnoki címét hódította el ezzel!

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI FVE–UVSE-HUNGUEST HOTELS 12–14 (2–4, 4–2, 3–3, 3–5)
Tüske uszoda, 800
néző. V: Kovács Cs. T., Marjay.
DUNAÚJVÁROS:
Maczkó – Gurisatti 2, SZILÁGYI D. 2, Szabó N., MAHIEU 1, GARDA 5, Horváth B. Csere: Pál R 1., Mucsy, Szellák 1, Sajben N., Sümegi. Edző: Mihók Attila
UVSE:
MAGYARI A. – Ábel-Antal 1, Peresztegi-Nagy 1, SZÜCS G. 3, RYBANSKA 3, SZEGEDI 3, FARAGÓ K. 2. Csere: Keszthelyi-Nagy, Hajdú K. 1, Mácsai E., Golopencza N., Irmes R., Forgács. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből:
12/4, ill. 16/11
Gól – ötméteresből:
3/3
Kipontozódott: Szabó N. (15. p.), Keszthelyi-Nagy (23. p.), Pál R. (24. p.), Horváth B. (24. p.), Mucsy (26. p.), Szücs G. (31. p.), Mahieu (31. p.)
Piros lap: Benczur Márton (23. p.)
Az egyik fél 2. győzelméig tartó párharc végeredménye:
2–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG

Mihók Attila:
– Szinte folyamatosan emberhátrányban védekeztünk, emiatt annyi pluszmunkát kellett végezni, amennyi négy negyeden át tarthatatlan volt. Nyilván ha hosszabb lenne a cserepadunk, akkor nem ilyen lett volna a végjáték. Alapvetően az döntött, hogy elfáradtunk, és a negyedik negyedre nem tudtuk megoldani a hátrányokat. Az UVSE jól kihasználta a lehetőségeit, ez volt a különbség, nekünk óriási bravúrt kellett volna bemutatnunk az egyenlítéshez.
Benczur Márton:
– A második negyedben eldönthettük volna a mérkőzést, azonban ilyen átlagéletkorú csapattól nem lehet elvárás, hogy kisujjból kirázza a győzelmet a bajnoki döntőn. Ezzel együtt megvoltak a helyzeteink, de hát jó ellenféllel játszottunk. Hogy Keszthelyi-Nagy Rita miért nem volt a végén a vízben vagy én a kispadon, abba nem szeretnék belemenni, ám rettentő méltatlan volt a helyzet. Előfordul ez, nem haragszom senkire, de szerintem Rita ennél több tiszteletet érdemelne. Büszke vagyok a lányokra, nagyon örülök az újabb bajnoki címnek, ezt nem lehet megunni!

E.ON OB I, NŐK 2021–2022
Végeredmény. Bajnok: UVSE-Hunguest Hotels
(Ábel-Antal Dóra, Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Forgács Lili, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja, Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kárpáti Eszter, Keszthelyi-Nagy Rita, Kóka Zelma, Lendvay Zoé, Magyari Alda, Mácsai Eszter, Peresztegi-Nagy Kinga, Rádli Rózsa, Rybanska Natasa, Szegedi Panni, Szombathelyi Gerda, Szücs Gabriella, Tiba Panna, Tóth Rebeka, edző: Benczur Márton), 2. Dunaújvárosi FVE, 3. FTC-Telekom, 4. BVSC-Zugló, 5. Tigra-ZF-Eger, 6. Valdor-Szentes, 7. Szegedi NVE-SZTE, 8. III. Kerületi TVE, 9. GYVSE-Uni Győr, 10. Tatabányai VSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik