Férfi vízilabda-vl: a görögök legyőzték Montenegrót a döntőben

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 21:22
null
Görög öröm Debrecenben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A görög férfi vízilabda-válogatott 12–7-re legyőzte Montenegrót a világliga európai selejtezőjének döntőjében, így megnyerte a Debrecenben megrendezett tornát. A bronzmeccsen az olaszok egy góllal bizonyultak jobbnak a spanyoloknál.

 

Másfél negyeden át láttunk izgalmakat a fináléban, utána azonban az addig is jobban játszó görögök végleg elléptek a montenegróiaktól. A harmadik negyed derekán 9–3-at mutatott az eredményjelző, ezután pedig már a hátrányban lévő csapat sem hitt igazán a fordításban.

A görögök frissebben, gyorsabban és ötletesebben pólóztak, kiütközött, hogy nekik csak egy éles meccsük volt Debrecenben, ugyanis a nyitónapon, a franciák ellen nem különösebben fáradtak el... Az sem volt mellékes, hogy a montenegróiakból az olaszok elleni, melós elődöntő is jóval többet kivett, mint a görögökből a spanyolok elleni , ennek pedig végtelenül sima döntő lett az eredménye.

A görögöknek ráadásul minden sikerült, amint azt a bajuszkirály center,Konsztandinosz Murikiszsoha nem látott távolságból, kilenc méterről lőtt bombagólja is mutatta. Theodorosz Vlahosz együttese az utolsó negyedben már leginkább az idővel játszott, de így is magabiztosan, 12–7-re győzött, ezzel megnyerte a debreceni tornát.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ (DEBRECEN)
DÖNTŐ
Montenegró–Görögország 7–12
(2–3, 1–4, 3–4, 1–1)

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
A 7. HELYÉRT

Horvátország–Franciaország 17–5 (4–0, 4–1, 5–2, 4–2)
AZ 5. HELYÉRT
Magyarország–Szerbia 7–9
(1–2, 2–2, 2–1, 2–4)
A 3. HELYÉRT
Olaszország–Spanyolország 9–8
(2–2, 0–2, 3–1, 4–3)

A végeredmény: 1. Görögország, 2. Montenegró, 3. Olaszország, 4. Spanyolország, 5. Szerbia, 6. MAGYARORSZÁG, 7. Horvátország, 8. Franciaország

Az első három helyezett bejutott a világliga nyolcas döntőjébe, melyet június 26. és július 2. között rendeznek meg Tbilisziben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik