B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.16 18:18 Frissítve: 2021.10.16 18:20

Vízilabda: vb-bronzérmes a női juniorválogatott

A Varga Tamás irányította magyar női junior vízilabda-válogatott 12–10-re legyőzte az olaszokat az izraeli U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén.

A magyar női junior vízilabda-válogatott a görögök, az olasz a spanyolok elleni elődöntős vereség után várta az izraeli U20-as világbajnokság szombati bronzmérkőzését. Varga Tamás együttese igyekezett megújulni a torna utolsó mérkőzésére, de az is nyilvánvaló volt, hogy az éremről az olaszok sem mondanak le egykönnyen.

Vb-bronzérmes a női juniorválogatott Forrás: MVLSZ

Vb-bronzérmes a női juniorválogatott  •  Forrás: MVLSZ

Gyors olasz góllal indult a meccs, Sofia Giustini találatára azonban hamar válaszolt a magyar csapatkapitány, Peresztegi-Nagy Kinga, majd Giustini megmutatta, hogy tényleg jó lövőformában érkezett az összecsapásra: rövid időn belül lett 1–2 az állás. Hogy az olaszok ne menjenek el kettővel, arról Kakas Krisztina fontos védéssel gondoskodott a magyar kapuban, a másik oldalon pedig Dömsödi Dalma egyenlített szép csavargóllal. Nem sokkal később Aubéli Tekla ziccergólja már a vezetést jelentette a magyaroknak, a negyed viszont bosszantó jelenettel zárult: félpályás olasz lövés pattant meg a blokkon és hullott a labda a kapuba (3–3).

A második negyedben Giustini közelről ejtette át Kakast, Peresztegi-Nagy meg szélről szedte ki a hosszú felsőből a (vízi)pókot. Egyik csapat sem engedte ellépni a másikat. Magyar részről a Pannik pillanatai jöttek. Pőcze Panna, Szegedi Panni és Petik Panna is nagy gólt lőtt, a negyed utolsó találatát viszont a valóban jó napot kifogó Giustini szerezte megúszásból (7–7).

A második félidőt újfent az olaszok nyitották góllal, a negyed közepénél Peresztegi-Nagy ötméteresből egyenlített, több gól nem is esett ebben a küzdelmes játékrészben – nagyban köszönhetően Kakas remek hárításainak (8–8).

A záró nyolc percben végre magyar gól jött előbb: Peresztegi-Nagy újabb ötméteresnél maradt higgadt, majd miután Kakas ziccert fogott, Petik volt eredményes bejátszásból. Először volt kettő a különbség a két csapat között, de nem sokáig, mert az olaszok 3 és fél perccel a vége előtt egalizáltak. Igen rendhagyó körülmények között, hiszen a labdára kimozduló Kakast küldték ki a bírók, az olasz lövés pedig Dömsödi fejéről vágódott a kapuba.

Ez azonban nem törte meg a magyar lányokat, és Szegedi nagyszerű lökettel vette vissza a vezetést. Már az utolsó két percben jártunk, amikor Kakas megint bravúrt mutatott be. Varga Tamás 1 perc 38 másodperccel a vége előtt, egygólos előnyben kérte ki a második idejét. A magyar gól már szinte a bronzérmet jelentette volna. Az akció végén Peresztegi-Nagy lóbálta meg alaposan a labdát, majd mégis Pőczének passzolt, aki hatalmas góllal köszönte meg az asszisztot.

Az olaszok mindent egy lapra feltéve indultak meg a magyar kapu felé, de Kakas eszén már nem tudtak túljárni. A magyar válogatott 12–10-re nyert, és világbajnoki bronzérmet szerzett. A meccs emberének Kakas Krisztinát választották.

A bronzmérkőzés:

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA
Bronzmérkőzés
Magyarország−Olaszország 12−10 (3−3, 4−4, 1−1, 4−2)
Gólszerzők: Peresztegi-Nagy 4, Petik, Szegedi, Pőcze 2-2, Aubéli, Dömsödi, ill. Giustini 4, Leone 3, Nesti 2, Cordovani
A magyar U20-as vb-bronzérmes csapat:

Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla
Szakmai stáb:
Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.