B. Z. utanpotlassport.hu 2022.06.19 09:00 Frissítve: 2022.06.19 09:10

Vívás: Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben

Hétfőtől szombatig Balatonfüred volt a házigazdája a párbajtőrözők olimpici országos bajnokságának, melyen három korosztályban hat egyéni és hat csapataranyérmet osztottak ki.

Hat napon keresztül Balatonfüred adott otthont a párbajtőrözők olimpici országos bajnokságának, melyen három korosztályban osztottak érmeket.

Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben Forrás: Olimpici Épée Grand Prix/Facebook

Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben  •  Forrás: Olimpici Épée Grand Prix/Facebook

A serdülő fiúk között a Vasas ígérete Taivanen Bence teljesített a legjobban, aki a döntőben 15:13-ra győzte le az FTC-s Légrádi Bálintot, míg a lányok aranymeccsén a Budapesti Honvédot erősítő Szilárd Anna nyert 15:12-re az MTK Budapestben edződő Zlota Emma ellen.

A gyermekkorosztályban a békéscsabai AVA egyesületének szerzett aranyérmet Petrovszki Áron, miután a döntőben 10:6-ra legyőzte Nogula Mórt (Danubius RSC), ugyanitt a lányok döntőjében az MTK-s Papp-Szilágyi Luca 10:5.re nyert a debreceni Sárvári Rita ellen.

Az újoncok viadalán is született MTK-s érem. A serdülők között ezüstérmes Zlota Emma az eggyel fiatalabbak között már nem talált legyőzőre, az aranyasszóban 15:4-re nyert a Balaton Vívóklub reménysége, Hoffmann Petra ellen. A fiúk versenyét a honvédos Kiss Donát Lőrinc nyerte, aki a fináléban 15:13-ra bizonyult jobbnak a szintén a Balatont képviselő Borbély Máténál.

Hogy az ország több pontján továbbra is remek utánpótlásnevelés zajlik, mi sem szemlélteti jobban, minthogy a három korosztályban kiosztott hat csapatarany hat különböző klubba került. Serdülőben a Vasas és a Diósgyőr, gyermekben a Balaton és a Honvéd, míg újonckorosztályban az MTK és az OVSE-Jövő Záloga szerzett bajnoki címet.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.