B. Z. utanpotlassport.hu 2023.03.19 09:07 Frissítve: 2023.03.19 13:30

Vívás: az Eb-győztes Nagy Blanka a kadét-vb-n is bizonyítana

A csapatban kadét Európa-bajnok 16 éves párbajtőrvívő, Nagy Blanka a korosztály világbajnokságán egyéniben mutatná meg, hogy mire képes.

A DSI Debrecen 16 éves párbajtőrvívója, Nagy Blanka februárban oszlopos tagja volt annak a leány párbajtőr-válogatottnak (mellette Horváth Lotti, Gachályi Gréta és Terhes Hanna), amely februárban kadét Európa-bajnoki címet szerzett Tallinnban.

Serra Bendegúz tanítványa az egész kontinensbajnokság során nagyszerűen teljesített, a csapatversenyben a franciák elleni elődöntőben 42:43-ról fordított a hajrában, majd a lengyelekkel szembeni fináléban is remekül vívott.

A szertorna szőnyegét négy éve pástra cserélő ígéret

Debrecen első Eb-címét szerezte párbajtőrben,

és minden esélye megvan rá, hogy a fegyvernemben hasonló történelmi sikereket érjen el a cívisvárosnak, mint kardban Battai Sugár Katinka.

Nagy Blanka (jobbra) alapembere volt a kadét Eb-győztes párbajtőrcsapatnak Fotó: Bizzi Team

Blanka a kadét Eb-n egyéniben is jól szerepelt, ám ezen a viadalon be kellett érnie a 20. hellyel.

„Az egész csapatverseny alatt jó volt a hangulat, a lányokkal összhangban tudtunk vívni – idézi fel Blanka az Eb-élményeit. – Az elődöntő szorosan alakult, de megkönnyebültünk, amikor bejutottunk a döntőbe. Amikor megszereztük az aranyérmet, felemelő érzés fogott el minket. Emlékezetes marad, ahogyan álltunk a dobogón, és nekünk szólt a magyar himnusz. Az egyéni versennyel kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, de a kadét-világbajnokságon újból lesz lehetőségem bizonyítani.”

A kadét-világbajnokságot április elején Plovdivban rendezik. Itt a kadétok már csak egyéniben méretik meg magukat.

Mindent meg fogok tenni azért, hogy jól szerepeljek. Emellett az is fontos, hogy értékes tapasztalatokat szerezzek, hiszen a világbajnokságon való részvételnek a fejlődésemet is szolgálnia kell.
Blanka a kadét-vb-n is kihizná magából a legtöbbet Forrás: DSI Debrecen

Blanka egyébként folyamatosan törekszik arra, hogy egyre jobb és jobb legyen. Debrecenből nemcsak a versenyekre utazik sokat, hanem az edzőtáborok és a válogatott keretedzések miatt is rendszeresen jár-kel a világban.

„Az utazás az életem része, de mindig hasznos dolgokkal igyekszem eltölteni ezt az időt. Sokat olvasok, és gyakran videót elemzünk. Ilyenkor nemcsak az ellenfeleimet térképezzük fel, hanem a saját hibáimat is kivessézük.”

(Kiemelt képen: Nagy Blanka Forrás: Magyar Vívószövetség)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.