Vívás: a korosztályos tőrözők már a következő évadra előválogattak

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 14:45
Címkék
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a kadét és junior tőrözők számára megtartották a következő évad első előválogató-versenyét.

Az utánpótláskorú tőrözők a múlt hét végén már a következő évad első előválogató-versenyén vettek részt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a pástokon a kadétok és a juniorok között is színvonalas asszókat láthattunk.

A kadét lányok dobogója Forrás: hunfencing.hu
A kadét lányok dobogója Forrás: hunfencing.hu

A kadét lányok dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A fiatalabbak mezőnyében Kollár Anna„végre” elérte azt a korosztályt, amelyben már jó ideje remekel. A Törekvés SE 15 éves ígérete– aki az idén a kadét mellett a magyar küldöttség legfiatalabb tagja volt a junior Eb-n és a vb-n– amíg elért a 32 közül az elődöntőig, csupán három tust kapott (háromszor nyert 15:1-re). Az elődöntőben aztán a halásztelki Badár Szonját győzte le (15:10), a döntőben pedig a Budapesti Honvédot erősítő, szintén remek napot kifogó Sperka Jázmin ellen nyert 15:9-re a kadétmegméretésen. Badár mellett a másik bronzérmes az FTC-s Yue Ruhan lett.

Ugyanitt a fiúk között a TUS reménysége, Rubin Mattia tartotta végig tíz tus alatt a kihívóit, a döntőben ludovikás Vladár Ádám ellen nyert 15:6-ra. A harmadik helyen Borka Márton a Törekvésből és Orovecz Gergely a Honvédból végzett.

A junior fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu
A junior fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu

A junior fiúk dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A juniorok viadalán Kollár Anna már picit fáradtabban vívott, de ugyanúgy elért a döntőig, melyben végül a Honvéd fiatalja, a végig remekül teljesítő Wolf Anna győzte le 15:4-re, és nyert aranyat. A harmadik helyet a Törekvésből Kalocsai Luca és a Honvédból Kovács Réka érdemelte ki.

A fiúk megméretésén a Ludovikában pallérozódó egyéni kadét Eb-ezüstérmes Bálint Álmos volt a legjobb, aki az aranyasszóban a szigetszentmiklósi színekben vívó Bagdány Albertet múlta felül 15:11-re. A dobogó harmadik fokára Machek Vince a Honvédból és Skorka Csongor az FTC-ből állhatott fel.

A részletes eredmények itt érhetők el:
Kadét leány
Kadét fiú
Junior leány
Junior fiú

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik