B. Z. utanpotlassport.hu 2022.05.17 14:45 Frissítve: 2022.05.17 14:52

Vívás: a korosztályos tőrözők már a következő évadra előválogattak

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a kadét és junior tőrözők számára megtartották a következő évad első előválogató-versenyét.

Az utánpótláskorú tőrözők a múlt hét végén már a következő évad első előválogató-versenyén vettek részt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a pástokon a kadétok és a juniorok között is színvonalas asszókat láthattunk.

A kadét lányok dobogója Forrás: hunfencing.hu

A kadét lányok dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A fiatalabbak mezőnyében Kollár Anna „végre” elérte azt a korosztályt, amelyben már jó ideje remekel. A Törekvés SE 15 éves ígérete – aki az idén a kadét mellett a magyar küldöttség legfiatalabb tagja volt a junior Eb-n és a vb-n – amíg elért a 32 közül az elődöntőig, csupán három tust kapott (háromszor nyert 15:1-re). Az elődöntőben aztán a halásztelki Badár Szonját győzte le (15:10), a döntőben pedig a Budapesti Honvédot erősítő, szintén remek napot kifogó Sperka Jázmin ellen nyert 15:9-re a kadétmegméretésen. Badár mellett a másik bronzérmes az FTC-s Yue Ruhan lett.

Ugyanitt a fiúk között a TUS reménysége, Rubin Mattia tartotta végig tíz tus alatt a kihívóit, a döntőben ludovikás Vladár Ádám ellen nyert 15:6-ra. A harmadik helyen Borka Márton a Törekvésből és Orovecz Gergely a Honvédból végzett.

A junior fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu

A junior fiúk dobogója  •  Forrás: hunfencing.hu

A juniorok viadalán Kollár Anna már picit fáradtabban vívott, de ugyanúgy elért a döntőig, melyben végül a Honvéd fiatalja, a végig remekül teljesítő Wolf Anna győzte le 15:4-re, és nyert aranyat. A harmadik helyet a Törekvésből Kalocsai Luca és a Honvédból Kovács Réka érdemelte ki.

A fiúk megméretésén a Ludovikában pallérozódó egyéni kadét Eb-ezüstérmes Bálint Álmos volt a legjobb, aki az aranyasszóban a szigetszentmiklósi színekben vívó Bagdány Albertet múlta felül 15:11-re. A dobogó harmadik fokára Machek Vince a Honvédból és Skorka Csongor az FTC-ből állhatott fel.

A részletes eredmények itt érhetők el:
Kadét leány
Kadét fiú
Junior leány
Junior fiú

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.