K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.16 15:54 Frissítve: 2020.11.16 15:56

Vívás: a harmadik válogatón is túl vannak az utánpótláskorúak

Immár három Magyar-kupa-fordulót tudhatnak maguk mögött a junior, valamint kadét kardvívók és párbajtőrözők; a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban több érdekes párharc is zajlott.

A junior és kadét kardvívók és párbajtőrözők harmadik Magyar-kupa-fordulóját rendezték a hét végén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az idősebb leány kardozók mezőnyében magabiztos diadalt aratott a BVSC-Zugló kadétvilágbajnoka, Szűcs Luca; a felnőttválogatott Battai Sugár távollétében ez persze annyira nem meglepő, a két lány rendre kiélezett párharcot vív egymással. Szűcs a döntőben Spiesz Annát utasította maga mögé, de fiatal nem szomorkodhat, hiszen a kadétmezőnyben elért eredményéhez képest javított, amelyben harmadik lett. Luca eddig hibátlan, három aranyérmet gyűjtött a válogatósorozatban.  Az U16-osok között az UTE sportolója, Pápai Zoé aratott diadalt; két második hely után a dobogó tetejére állhatott.

Büki Lili nyerte a junior párbajtőrvívók harmadik válogatóversenyét Forrás: hunfencing

Büki Lili nyerte a junior párbajtőrvívók harmadik válogatóversenyét  •  Forrás: hunfencing

Ugyanebben a fegyvernemben a junior fiúk között Urbán Tamás nyert, ehhez az elődöntőben le kellett győznie a ranglistavezető ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztánt, ezzel együtt visszavágott neki az első Magyar−kupa-fordulóban elszenvedett vereségért. A kadétok versenyében Petrucz Mirkó szerezte meg a második aranyérmét a sorozatban, és Vigh Benedek után a tabella második helyére kapaszkodott.

Az új évadban először lépett pástra a juniorok között az idei poreci U20-as Európa-bajnokság második helyezettje, Büki Lili. Az OMS-Tata fiatalja a fináléban az ötszörös utánpótlás Eb-győztes, tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes Muhari Eszternél bizonyult ezúttal jobbnak. Eszternek mindhárom színű medálból egy-egy jutott a három válogatón.

A fiúk viadalán a BVSC-Zugló sportolói döntőztek; Osman-Touson Maruán és Sztankovics György közül előbbi zárt az élen, és megtartotta vezető pozícióját a lajstromban. A kadétok mezőnyében a szezonban először szerzett aranyérmet Lenkefi Soma.

HARMADIK JUNIOR ÉS KADÉT MAGYAR−KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
A helyezettek
Kard
Fiú junior: 1. Urbán Tamás (UTE), 2. Vigh Benedek (Vasas), 3. Ashour Omar (egyiptomi) és Rabb Krisztián (Vasas)
Fiú kadét: 1. Petrucz Mirkó (BVSC-Zugló), 2. Bányai Endre (Interfening Debrecen), 3. Hegyi Barnabás (Vasas) és Vigh Benedek (Vasas)
Leány junior: 1. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Báthory Kata (Vasas) és Pápai Zoé (UTE)
Leány kadét: 1. Pápai Zoé (UTE), 2. Tóth Liliána (TFSE), 3. Bende Barbara (Vasas) és Spiesz Anna (Vasas)
Párbajtőr
Fiú junior: 1. Osman-Touson Maruán (BVSC-Zugló), 2. Sztankovics György (BVSC-Zugló), 3. Bartkó Levente (MTK Budapest) és Nagy Marcell (Vasas)
Fiú kadét: 1. Lenkefi Soma (AVA Békéscsaba), 2. Kó Ágoston (BVSC-Zugló), 3. Balázs Bence (Veresegyház) és Börcsök Koppány (Óbuda),
Leány junior: 1. Büki Lili (OMS-Tata), 2. Muhari Eszter (Honvéd), 3. Kolczonay Borbála (Fless) és Tóth Jázmin (BVSC-Zugló)
Leány kadét: 1. Wimmer Dorina (MTK Budapest), 2. Salamon Réka (Alba Regia), 3. Balogh Bella (Vasas) és Kiss Emma (Alba Regia)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.