Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.05.15 15:39 Frissítve: 2021.05.15 15:43

Úszás: Veres Laura az időeredményre fókuszál az első felnőtt Eb-jén

A Gyulai Várfürdő 15 éves ígérete a magyar csapat legfiatalabb tagjaként vesz részt a felnőtt úszó Eb-n, ám nem csak rutint szerezni megy a Duna Arénába.

Hétfőn kezdődik a budapesti Duna Arénában a tavalyról idénre halasztott úszó Európa-bajnokság, a magyar csapat legfiatalabb tagja, Veres Laura pedig szerdán kerülhet a figyelem középpontjába.  A 15 éves gyulai úszó természetesen kedvenc számában, 200 m gyorson méreti meg magát, amelyen egyébként a márciusi felnőtt ob-n nem talált legyőzőre.

Veres Laura az országos bajnokság után az Eb-n is bizonyíthat Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Veres Laura az országos bajnokság után az Eb-n is bizonyíthat  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

„Még mindig nagyon örülök az aranyéremnek, és annak is, hogy huszonnégy órán belül kétszer is sikerült két perc alatt úsznom – kezdte az Utánpótlássportnak Veres. – Nagyon hatással volt az edzésemre ez az eredmény, ahogyan az is, hogy bekerültem az Európa-bajnoki keretbe. A madeirai edzőtábor is nagyon jó volt, voltak kisebb hullámvölgyek, de mindent kiadtam magamból. Az is segített, hogy olyan úszok mellett edzhettem, mint Milák Kristóf, hatalmas pluszt adott a jelenlétük is. Szerdán el fog dőlni, hogy mekkorát.”

A versenyzők pénteken költöztek le a margitszigeti buborékba, ahol szigorú szabályok szerint élik az életüket a jövő hétig.

„Nagyon komoly a lebonyolítás, a megérkezéskor két COVID-tesztet is csináltak. Amikor mindkettő negatív lett, így már kijöhettünk a szobából, de a szállodát természetesen nem lehet elhagyni. Komolyan veszik a biztonsági előírásokat, a reggelinél például mindenki egyedül ül az asztalnál, de ettől függetlenül barátságos a környezet, és minden adott a nyugodt felkészüléshez.”

Veres tehát 200 m gyorson száll harcba a kontinensversenyen, és nem csak tapasztalatszerzési céljai vannak.

„Egyéniben mindenképpen a középdöntőbe szeretnék jutni, javítva az időmön. Utána pedig a váltóval is minél jobban szeretnék úszni, mert igazából ott van esélyem bekerülni a tokiói csapatba.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.