Torna: Molnár Botond tovább gyűjtené az ifjúsági Eb-érmeket

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 20:18
Címkék
A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves tornász, Molnár Botond a talajon szerzett ifjúsági Eb-bronzérme után kellő önbizalommal készül a következő nagy versenyekre.

A Győri AC 16 éves tornásza, Molnár Botond nagyszerűen zárta a 2020-as évet, hiszen decemberben a fiúválogatottal ezüst-, egyéniben talajon pedig bronzérmet szerzett a törökországi Mersinben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon. Tette mindezt úgy, hogy hivatalosan csak az idei évtől számít ifjúsági korú versenyzőnek. Pisák Tamás tanítványának erre, sőt, már a jövő évre is megvannak a céljai, az Eb-siker pedig kellő önbizalmat nyújt ahhoz, hogy el is érje azokat. A mersini képek még egy hónappal a kontinensviadal után is sűrűn felvillannak az emlékezetében.Molnár Botond nagyszerűen zárta a 2020-as évet, hiszen decemberben a fiúválogatottal ezüst-, egyéniben talajon pedig bronzérmet szerzett a törökországi Mersinben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon. Tette mindezt úgy, hogy hivatalosan csak az idei évtől számít ifjúsági korú versenyzőnek. Pisák Tamás tanítványának erre, sőt, már a jövő évre is megvannak a céljai, az Eb-siker pedig kellő önbizalmat nyújt ahhoz, hogy el is érje azokat. A mersini képek még egy hónappal a kontinensviadal után is sűrűn felvillannak az emlékezetében.

Molnár Botond még jövőre is részt vehet az ifjúsági Eb-n Fotó: Freschli József/MATSZ
Molnár Botond még jövőre is részt vehet az ifjúsági Eb-n Fotó: Freschli József/MATSZ

Molnár Botond még jövőre is részt vehet az ifjúsági Eb-n  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

„Nagyon jó érzés fog el, amikor visszagondolok a történtekre – mondja fiatal tornász. – Fenomenális volt megélni ezt az Eb-t, a legmaradandóbb pillanatok pedig természetesen az éremszerzések. Hogy talajon bronzérmet nyertem, kicsit számomra is meglepetésként hatott, hiszen pont a talaj volt az, amelyen némileg visszavettünk a gyakorlatomból az Eb előtt, mert megsérült a derekam. Így nem tudtam, mire számítsak Mersinben, és az is rejtély volt, milyen mezőny fog összejönni a vírushelyzetben. Bár a gyakorlatba végül a nagyobb elemeket nem építettem be, örülök, hogy így is sikerült érmet szereznem. Ráadásul az Eb előtt sérülés és betegség miatt csak egy versenyen vettem részt, így a harmadik hely még inkább felértékelődik a számomra.”

Idén pedig egyelőre még csak reménykedni lehet abban, hogy több versenyen indulhatnak a fiatalok, mint a tavalyi évben. Az utánpótláskorú tornászok számára egyetlen nagyobb esemény van kilátásban 2021-ben, az októberben, Kínában esedékes Gymnasiadé, amelyet csak a középiskolások világbajnokságának neveznek.

„Úgy készülök, hogy az lesz az idei fő versenyem – mondja Botond. – Most minél több új, nehéz elemet tanulok, és ezeket fokozatosan szeretném beépíteni a gyakorlatokba. Az első versenyemen, a márciusi szuper-csapatbajnokságon már meggyőzően akarok teljesíteni, de persze, a legjobb formámat majd Kínában szeretném hozni. Szerencsés helyzetben vagyok, mert ebben az évben lettem hivatalosan is ifi, így ifjúsági Európa-bajnokságon még 2022-ben is elindulhatok. Igyekszek mindent megtenni azért, hogy a fejlődésem folyamatos maradjon, mert akkor már több szeren is szeretnék döntőzni, valamint egyéni összetettben is az érem lesz a célom.

Hogy Botond elérje a céljait, abban a Mol Alapítvány is segíti. Támogatásából sérült szövetek keringését javító lágylézert vásárolhatott a tornász.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik