UP-info utanpotlassport.hu 2020.11.27 11:53 Frissítve: 2020.11.27 11:54

Röplabda: Garrett az olimpián mutatná meg, amit a Dunaferrben tanul

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapatának 19 éves ausztrál ütőjátékosa, Ethan Garrett tanulni jött Magyarországra, és az olimpiára vágyik.

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapata, négy meccsen három győzelemnél tart az Extraligában, a jó kezdésből pedig alaposan kivette a részét az egyesület nyáron igazolt 19 éves ausztrál ütőjátékosa, Ethan Garrett is. A dán Ishøj Volley csapatából érkezett fiatal hamar megtalálta helyét az új együttesében.

Garrett (labdával) sokat tanul Dömötörtől (17) a Dunaferrben Forrás: Ethan Garrett/Instagram

Garrett (labdával) sokat tanul Dömötörtől (17) a Dunaferrben  •  Forrás: Ethan Garrett/Instagram

„Jól érzem itt magam, az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek. A csapatba is könnyen be tudtam illeszkedni, csupa jó srácból áll a gárda, nagyon szívesen fogadtak” – idézi a szettenként 3,8 pontot átlagoló, blokkolásban is igen aktív játékost a szövetség honlapja.

„Egyelőre a legjobb négy közé szeretnénk kerülni, aztán ha ez megvan, akkor új célokat tűzhetünk ki” – mondta Garrett, aki nagyon örül, hogy a világ legjobb bajnokságaiban megfordult, a magyar élvonalban 44 évesen is remekül teljesítő Mészáros Dömötörrel játszhat együtt Dunaújvárosban

„Dömötör hihetetlen tapasztalattal rendelkezik, hiszen Európa legerősebb bajnokságaiban játszott. Sokat tanulhatok tőle, szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk, bízunk egymásban, és ez látszik a játékunkon is.”

Garrett céljairól is beszélt:

„Remélem, a következő években sikerül bekerülnöm az ausztrál válogatottba, hogy világszinten is megmutassam magam. Azért is igazoltam Európába, hogy minél többet tanulhassak. Bízom benne, hogy egy nap az olimpián is játszhatok.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.