B. Z. utanpotlassport.hu 2021.06.08 09:00 Frissítve: 2021.06.08 09:05

Rg: az első nap a juniorcsapatoké a várnai Eb-n

A mindkét koreográfiájával a fináléba vágyó junior együttes kéziszer-válogatottnak egy nap alatt kell nagyot alakítania a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságán.

Szerdán kezdetét veszi a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnoksága. A kontinensviadal első napján a junior együttes kéziszer-válogatottaké lesz a főszerep, a folytatásban a felnőtt egyéni versenyzők és csapatok lépnek szőnyegre.

A magyar lányok bíznak a finálékban Fotó: Makó Éva

A magyar lányok bíznak a finálékban  •  Fotó: Makó Éva

A Deutsch-Lazsányi Erika, Lauber Zsófia és Márton Minea által felkészített magyar juniorcsapat bizakodva érkezett a megméretésre, és a közelmúlt nemzetközi viadalain elért eredményei alapján joggal reménykedik a fináléba jutásban. A juniorválogatott Hegedűs Hanna, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Tukacs Lotti, Varga Lujza és Virga Emma összeállításban szerepel Bulgáriában, a lányok szerda délelőtt az 5 labda és az 5 szalag gyakorlatukat mutatják be a selejtezőkben, a szerenkénti finálékra pedig még aznap este sor kerül. A magyar juniorok az elmúlt években sikeresen szerepeltek a korosztályos világviadalokon, a két évvel ezelőtti csapat például a kombinált versenyben az előkelő hatodik helyen zárt a moszkvai junior-világbajnokságon – ezzel is magasra téve a lécet a mostani együttes számára.

A magyar küldöttségből a juniorválogatott érkezett elsőként Bulgáriába Forrás: RG-info-Hungary

A magyar küldöttségből a juniorválogatott érkezett elsőként Bulgáriába  •  Forrás: RG-info-Hungary

„Bennünk edzőkben és a lányokban is van bizonyítási vágy, hogy hasonló eredményt érjünk el – mondta a felkészülés során Lauber Zsófia. – Nap mint nap a lányok sikerélményéért dolgozunk. A célunk pedig az, hogy ebből a juniorcsapatból is – az előzőhöz hasonlóan – át tudjunk emelni versenyzőket a felnőttválogatottba. Most az öt szalag- és az öt labdagyakorlat is nagyon magas technikai pontszámmal készült. A 2019-es válogatotthoz képest a dupláját csinálják a lányok a szőnyegen. A nemzetközi színtéren megemelkedtek a követelmények. Mi próbáljuk tartani a lépést a legjobbakkal, és bízunk benne, hogy az Európa-bajnokságon mindkét gyakorlatunk finálét ér majd.”

Hogy a lányok a legjobb nyolc válogatott között az esti döntőkben is bemutathatják a gyakorlataikat, abban Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának elnöke is bízik.

„A junior együttes kéziszercsapattól a szerenkénti döntőbe jutást várom. Az sem kizárt, hogy mindkét szerrel bekerülnek, de a mentális és a fizikai terhelés is nagy lesz, hiszen nagyon gyors a verseny. Nem könnyű feladat tizenhárom-tizenöt éves lányoknak a selejtező után újra szőnyegre lépni, de arra készítjük őket, hogy bírják” – fogalmazott a szakember.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.