Kosár: felemás mérleg az U17-es fiúktól a 3x3-as Eb csoportkörében

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 19:10
Címkék
A spanyolok magabiztos legyőzésével nyitottak a magyar fiúk a csoportkörben, majd Lekli József csapata kikapott az észtektől a második meccsen a Lisszabonban zajló 3x3-as U17-es kosárlabda Európa-bajnokságon.

Miután a pénteki játéknapon a Földi Attila vezette U17-es leány kosárlabda-válogatott a franciák (14-6) és a hazai pályán szereplő portugálok elleni (18-16) két vereséggel búcsúzott a lisszaboni 3x3-as korosztályos Európa-bajnokságon, így szombattól kezdve minden figyelem a Lekli József által irányított fiúkra szegeződött, akik a spanyolokkal és az észtekkel kerültek közös csoportba.Földi Attila vezette U17-es leány kosárlabda-válogatott a franciák (14-6) és a hazai pályán szereplő portugálok elleni (18-16) két vereséggel búcsúzott a lisszaboni 3x3-as korosztályos Európa-bajnokságon, így szombattól kezdve minden figyelem a Lekli József által irányított fiúkra szegeződött, akik a spanyolokkal és az észtekkel kerültek közös csoportba.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball

 •  Forrás: FIBA.Basketball

A Ságodi Róbert, Szabó Dániel, Horváth Ádám és Kőházi Bence összetételű magyar csapat a spanyolok elleni mérkőzéssel nyitotta a kontinensviadalt. A mieink meggyőző játékkal kezdték az Eb-t, remekül ültek a dobások, ehhez kiváló védekezés is párosult az első találkozón, minek köszönhetően a válogatott 21-11-es magabiztos sikert aratott a spanyolok felett.

Ezt követően a második meccs már jóval nehezebbnek ígérkezett, ugyanis a torna előtt a második helyen(a magyarok ugyanezen a listán a tizedikek)rangsorolt észt alakulat következett a csoportelsőségért. A tízperc alatt végül érvényesült a papírforma, az északi rivális játékosai uralták a játékot, ezzel a magyar gárdának nem volt reális esélye a győzelemre, 19-11-re nyertek az észtek.

A hármas csoport utolsó ütközetét szombaton 21:45-kor játsszák a spanyolok és az észtek között, amelyen az utóbbi válogatott számít az egyértelmű favoritnak. Lekli József válogatottja kizárólag a spanyolok nagyarányú sikerével végezhet a trió utolsó helyén, amellyel pedig kiesne az Eb-ről. Ellenkező esetben a második helyen továbbjutnak a mieink, és vasárnap a legjobb nyolc között folytatják.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik