Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.09.16 12:18 Frissítve: 2021.09.16 12:20

Kézilabda: Farkas Johanna Dunaújvárosban érhet felnőttjátékossá

A második szezonját tölti az NB I-ben, az elsőt DKKA csapatában a junior kézilabda-válogatott 19 éves csapatkapitánya, Farkas Johanna, őt kérdeztük.

Sportos családból származik, így a mozgás mindig fontos szerepet játszott az életében. Farkas Johanna először focizott, aztán az általános iskola kezdetével ment kézilabdázni, Ikerváron tanulta az alapokat Horváth János irányítása alatt. Onnan került Győrbe, ahol az utánpótlásévei nagy részét töltötte.

„Nagyon jól éreztem magamat az ETO-ban és természetesen rengeteget tanultam – emlékezett vissza az Utánpótlássportnak Farkas Johanna. – A Bajnokok Ligája-győztes felnőttcsapattal edzeni mindig óriási élmény volt, sokat segítettek a lányok, a legtöbbet talán poszttársam, Stine Oftedal, akinek a későbbiekben a pályán és azon kívül is hasznosítottam a tanácsait.”

Farkas Johanna sokat tanulna rutinosabb csapattársaitól Dunaújvárosban Forrás: DKKA

Farkas Johanna sokat tanulna rutinosabb csapattársaitól Dunaújvárosban  •  Forrás: DKKA

A nyáron szerződött Dunaújvárosba, de már az előző évadot is az élvonalban töltötte, méghozzá a szinte csak utánpótláskorúakkal felálló Boglári Akadémia SZISE-együttesében.

„Rengeteg új tapasztalatot hozott az a bajnokság, tanulóév volt mindannyiunknak. Rájöttünk, hogy fel kell vennünk a ritmust minden szempontból. Az viszont jó volt, hogy a korosztályos válogatott gerince együtt játszott, ezért is voltunk olyan sikeresek lenni a nyáron.”

A fiatal irányító az utánpótlásban az ifjúsági és a juniorválogatottal is Európa-bajnokságot nyert Celjében. Reméli, ez még csak a kezdete a címeres mezben elért sikereinek.

„A korosztályos csapattal még van egy világbajnokságunk jövőre, de természetesen utána a felnőttválogatott a kitűzött cél, amelyben szeretnék egyszer meghatározó szerepet betölteni. De mindenekelőtt szeretnék egy jó szezont zárni a Dunaújvárossal, és amennyit csak lehet, tanulni a rutinosabb csapattársaimtól. Eddig nagyon jól érzem magamat itt, mindenki kedvesen fogadott, ezért bizakodva tekintek előre.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.