Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.06.07 17:48 Frissítve: 2021.06.07 18:04

Kézi: Pigniczki szerint a mostani serdülőválogatott is sikeres lehet

Négynapos összetartáson vett részt Győrben a formálódó serdülő leányválogatott. Az edzőtáborról és a keretről az együttes edzőjét, Pigniczki Krisztinát kérdeztük.

Az elmúlt évek korosztályos sikerei után izgalmas feladat egy új korosztály kiválasztása. Most éppen ez a folyamat zajlik a 2006-os és 2007-es születésűek között a serdülő leány kézilabda-válogatottban. A tavaszi balatonboglári összetartások után a múlt héten Győrben gyakorolt négy napot a társaság.

„Eddig megnéztük azokat a gyerekeket, akik a kiválasztórendszeren keresztül bekerültek, és azt a keretet szűkítettük tovább – válaszolta az Utánpótlássport kérdésére, a serdülőválogatott edzője, Pigniczki Krisztina. Itt most azok a játékosok voltak, akikről úgy ítéltük meg, hogy jelen pillanatban a legesélyesebbek a későbbi, szűk keretbe kerülésre. Hét edzésünk van négy nap alatt, sűrű volt a program, sok mindent láttunk, sok mindenről képet kaptunk, teljesen más arcukat mutatták a lányok, mint korábban, de ugyanúgy szépen dolgoztak, ezért azt gondolom, sokra viheti majd ez a társaság is.”

Pigniczki Krisztináék elkezdték a serdülőválogatott építését Forrás: MKSZ

Pigniczki Krisztináék elkezdték a serdülőválogatott építését  •  Forrás: MKSZ

Penszki Gergely szövetségi edző irányításával természetesen az alapokról építik a társaságot. Az évek óta a korosztályos válogatottak mellett dolgozó Pigniczkit arról kérdeztük, hogy milyennek látja a mostani generációt.

„Vannak bőven tehetségeink, akikkel kapcsolatban reménykedhetünk, hogy a jövőben megtöltik a lelátókat, de azért ők még nagyon kicsik, akad olyan játékosunk, aki nemrég töltötte be a tizenharmadik életévét. Nagyon más jellegű munkát kell végezni a serdülőkorosztályban, mint a junioroknál, akik már nagyon sok mindent tudnak. A kisebbek nagyon vegyes helyről érkeznek, és bár egyforma képzésnek kéne lennie az országban, azért látunk különbségeket. Az alapokat azért mindenki szépen tudja, folyamatosan tartjuk majd a kapcsolatot a klubokkal, hogy ezek a lányok megmaradjanak a magyar kézilabdának.”

A csapat első nemzetközi eseménye az év végi négycsapatos torna, az ORV lesz.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.