Kézi: Pigniczki szerint a mostani serdülőválogatott is sikeres lehet

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 17:48
Címkék
Négynapos összetartáson vett részt Győrben a formálódó serdülő leányválogatott. Az edzőtáborról és a keretről az együttes edzőjét, Pigniczki Krisztinát kérdeztük.

Az elmúlt évek korosztályos sikerei után izgalmas feladat egy új korosztály kiválasztása. Most éppen ez a folyamat zajlik a 2006-os és 2007-es születésűek között a serdülő leány kézilabda-válogatottban. A tavaszi balatonboglári összetartások után a múlt héten Győrben gyakorolt négy napot a társaság.

„Eddig megnéztük azokat a gyerekeket, akik a kiválasztórendszeren keresztül bekerültek, és azt a keretet szűkítettük tovább – válaszolta az Utánpótlássport kérdésére, a serdülőválogatott edzője, Pigniczki Krisztina. Itt most azok a játékosok voltak, akikről úgy ítéltük meg, hogy jelen pillanatban a legesélyesebbek a későbbi, szűk keretbe kerülésre. Hét edzésünk van négy nap alatt, sűrű volt a program, sok mindent láttunk, sok mindenről képet kaptunk, teljesen más arcukat mutatták a lányok, mint korábban, de ugyanúgy szépen dolgoztak, ezért azt gondolom, sokra viheti majd ez a társaság is.”

Pigniczki Krisztináék elkezdték a serdülőválogatott építését Forrás: MKSZ
Pigniczki Krisztináék elkezdték a serdülőválogatott építését Forrás: MKSZ

Pigniczki Krisztináék elkezdték a serdülőválogatott építését  •  Forrás: MKSZ

Penszki Gergely szövetségi edző irányításával természetesen az alapokról építik a társaságot. Az évek óta a korosztályos válogatottak mellett dolgozó Pigniczkit arról kérdeztük, hogy milyennek látja a mostani generációt.

„Vannak bőven tehetségeink, akikkel kapcsolatban reménykedhetünk, hogy a jövőben megtöltik a lelátókat, de azért ők még nagyon kicsik, akad olyan játékosunk, aki nemrég töltötte be a tizenharmadik életévét. Nagyon más jellegű munkát kell végezni a serdülőkorosztályban, mint a junioroknál, akik már nagyon sok mindent tudnak. A kisebbek nagyon vegyes helyről érkeznek, és bár egyforma képzésnek kéne lennie az országban, azért látunk különbségeket. Az alapokat azért mindenki szépen tudja, folyamatosan tartjuk majd a kapcsolatot a klubokkal, hogy ezek a lányok megmaradjanak a magyar kézilabdának.”

A csapat első nemzetközi eseménye az év végi négycsapatos torna, az ORV lesz.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik