B. V. utanpotlassport.hu 2022.05.09 18:05 Frissítve: 2022.05.09 18:51

Kézi: kiharcolta a bennmaradást első férfi NB I-es szezonjában a NEKA

A hétvégi, Fejér B.Á.L.-Veszprém felett aratott sikerével immár biztos, jövőre is a férfi élvonalban szerepelhet az utánpótláskorúakra építő NEKA gárdája.

A remek ősz után májusig kellett várni a fiatalokkal felálló Nemzeti Kézilabda Akadémia győzelmére a férfi NB I-ben. A balatonbogláriak hazai pályán a félidei ötgólos hátrányt követően 28–25-re múlták felül a Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér B.Á.L-Veszprém gárdáját, ami azt is jelenti, biztosan élvonalbeliek maradnak.

A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia

A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban  •  Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia

Sótonyi László együttese – ahogyan a roppant fiatal gárdától várható volt – hullámzó szezon végéhez közeledik. A hullámhegyeket a bajnokság elején, az ősszel élte meg a társaság, amikor valósággal berobbant az NB I-be.

Akkor így fogalmazott a mester az előttük álló feladatokkal kapcsolatban: „Ugyanúgy mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és annak megfelelően teljesítenünk, hogy a végén senkiben ne maradjon hiányérzet. Szoknunk kell ezt a bajnokságot, továbbra is azt mondom, hogy nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz és szinte lehetetlen küldetések állnak előttünk.”

A szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott M4 Sporton látható Jövünk! magazin is foglalkozott a bogláriak pazar szezonjával. Akkor Temesvári Gábor és Palasics Kristóf mondta el, mekkora fejlődési lehetőség előtt áll a csapat.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.