UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.11 18:17 Frissítve: 2022.08.15 18:31

Bridzs: ezüstérmes lett Argay és Kemény az U21-es vb-n

Argay Zsolt és Kemény Márk párosa ezüstérmet szerzett az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos bridzsvilágbajnokság U21-es mezőnyében.

Az U21-es között Magyarországot két pár képviselte az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos bridzsvilágbajnokságon: a fiatal kora ellenére összeszokott és a hazai élmezőnyön edződött Argay Zsolt (20), Kemény Márk (18) kettős, illetve a frissen összeállt, és egyelőre a versenybridzset még csak kóstolgató, de ígéretes és ambiciózus Selmeci Dávid (18), Zábrádi Benjámin (15) páros. Mind a négyen az MTK Budapest játékosai.

Kemény Márk, Argay Zsolt, Zábrádi Benjámin, Selmeci Dávid Forrás: Bridzs Világszövetség

Kemény Márk, Argay Zsolt, Zábrádi Benjámin, Selmeci Dávid  •  Forrás: Bridzs Világszövetség

A hazai szövetség beszámolója szerint a vébén olyan francia, norvég és amerikai fiatal sztárok is szerepeltek, akik folyamatosan a legerősebb nemzetközi mezőnyben fejlődnek, rendszeres résztvevői a legnagyobb viadaloknak. A verseny két napon át tartó selejtezővel indult a benevezett 56 pár számára. Az Argay, Kemény pár kezdettől fogva az élmezőnyben (sőt, annak is az elején) tanyázott, az esélyesekkel folyamatosan váltva egymást az élen. A harmadik napon játszott huszonhatos döntőbe második helyen jutottak be. A Selmeci, Zábrádi páros jelentős érettségről és versenyzői képességekről tanúbizonyságot téve annak ellenére kúszott be a harmadik nap résztvevői közé, hogy az első nap után jelentősen lemaradva a 42. helyen állt.

A döntő három fordulója hasonlóan alakult a selejtező hat fordulójához magyar szempontból: Selmeci és Zábrádi folyamatosan kúsztak előre, míg végül az elismerésre méltó 14. helyen zártak. Mindeközben Argay és Kemény egy pillanatra sem engedték el a dobogót. A harmadik, utolsó forduló közepére lényegében két pár maradt versenyben a világbajnoki címért, melyet végül a kezdetben is esélyesnek tűnő Kolesnik, Xu pár szerzett meg, a meglepetésre második helyen befutó magyar Argay, Kemény duó előtt. A harmadik a dán-francia Lahrmann, Rombaut duó lett.

További korosztályos hírek BRIDZSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.