Wesley Sneijder 27 millió euróért lesz a Real Madrid játékosa

Vágólapra másolva!
2007.08.12. 23:06
Wesley Sneijder hivatalosan is a Real Madrid játékosa lett. A 35-szörös válogatott középpályás öt évre írt alá, a spanyol együttes 27 millió eurót fizetett a játékjogáért.
Wesley Sneijder otthagyta az Ajaxot
Wesley Sneijder otthagyta az Ajaxot
Wesley Sneijder otthagyta az Ajaxot
Wesley Sneijder otthagyta az Ajaxot

KIRÁLYI BOCSÁNAT
A Real Madrid szombat éjjel, a megállapodás előestéjén bocsánatkérő levelet küldött Amszterdamba a folyamatos, vég nélküli alkudozása miatt. Előbb 30 millió euróról 27-re alkudták le Sneijder vételárát, majd 27-ről 24-re próbálták meg karcsúsítani az összeget. A bocsánatkéréssel egyúttal jelezték, folytatnák az egyeztetéseket, és új ajánlatot tennének a 23 esztendős hollnad válogatott futballistáért. Másnap meg is született a megállapodás: 27 millióért az oranje játékmestere a spanyol fővárosba költözhet.
Az Ajax Amsterdam és a Real Madrid egyezségre jutott egymással Wesley Sneijder átigazolása ügyében, így már nincs akadálya annak, hogy a középpályás a spanyol bajnokság címvédőjénél folytassa pályafutását.

A holland klub hivatalos honlapjának értesülése szerint a 23 éves középpályás átigazolási díja 27 millió euró volt.

Sneijder még 2003. február másodikán egy Willem II ellen 6-0-ra megnyert bajnokin mutatkozott be nevelőegyesületének első csapatában, és 180 bajnoki valamint 57 gól után hagyja ott az együttest. A válogatottban 35 mérkőzésen hatszor volt eredményes.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy Ryan Babel után egy újabb saját nevelésű játékosunkat tudtuk eladni egy nagy európai klubnak – nem kevés pénzért. Ellenben szomorúak is vagyunk, ugyanis egy nagyszerű játékost vesztettünk el a BL-selejtezők előtt, de nem tagadhattuk meg tőle ezt a lehetőséget” – mondta Martin van Geel technikai igazgató.

A Real Madrid hivatalos honlapja is megerősítette a hírt. Wesley Sneijder öt évig fogja viselni a királyi gárda mezét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik