Vanderlei Luxemburgo: Többet kell dolgoznunk

Vágólapra másolva!
2005.10.27. 15:42
Címkék
Kétgólos vereséget szenvedett a Real Madrid La Corunában, a közelmúltban igencsak szép napokat megélt, a jelenkorban azonban csak a középmezőny stabil tagjai közé sorolható Deportivo vendégeként. A királyi gárda ezzel pillanatnyilag ötödik, de a ma esti mérkőzések után még ennél is hátrébb csúszhat.
Roberto Carlos a földön, de ő legalább lőtt
Reuters
Roberto Carlos a földön, de ő legalább lőtt
Roberto Carlos a földön, de ő legalább lőtt
Reuters
Roberto Carlos a földön, de ő legalább lőtt

LA LIGA, 11. FORDULÓ:

Deportivo-Real Madrid 3-1 (2-0)
La Coruna, Riazor
Játékvezető: Fernández Borbalán
Gólszerzők: De Guzmán (35.), Juanma (45, 84.), ill. Raúl (86.)
Sárga lap: Capdevila (33.), Duscher (52.), César (75.) - mindhárman Deportivo de La Coruna - Diogo (31.), Roberto Carlos (61.), Helguera (70.) – mindhárman Real Madrid
Deportivo de La Coruna: Molina - Manuel Pablo, Coloccini (César, 73.), Juanma, Capdevila - De Guzmán, Duscher, Scaloni, Munitis - Valerón (Sergio, 87.), Tristán (Rubén, 77.)
Real Madrid: Casillas - Diogo, Woodgate, Sergio Ramos, Roberto Carlos - Beckham (Balboa, 53.), Helguera, Pablo García (Soldado, 66.), Guti – Raúl, Robinho
Az már a találkozó első perceiben kiderült, hogy a Depor sokkal motiváltabb ellenfelénél. A hazaiak jóval agresszívebben kezdtek, mint a figurát kissé kényelmesre vevő vendégek. A madridiak a Helguera, Pablo García belső középpályás sorral óhajtották megszűrni a hazai akciókat és megfelelően támogatni a támadójátékot. A korábban soha nem látott felállás, finoman szólva sem jött be. Helguera az utóbbi években kizárólag középhátvédként lépett pályára, Pablo García pedig védekező-középpályás. Bezzeg a túloldalt, ahol különösen a Munitis, Valerón duó volt elemében a hazaiak közül.

Az első félidő lefújása előtt tíz perc kellett ahhoz, hogy eldöntsék a mérkőzést: két gólt szerzett a Depor, a vendégektől pedig óriási formaváltozásra lett volna szükség, hogy valamit ki is hozzanak még a találkozóból.

Aztán elkezdődött a második felvonás és lényegében semmi változás nem történt: már eltelt a mérkőzésből hatvan perc, amikor Roberto Carlos révén a vendégek az első veszélyesnek minősíthető labdát küldték Molina kapujára.

Pedig Luxemburgón nem múlt, ő bizony kavargatta. A második félidőben alaposan átszervezte övéi felállását és játékát a brazil szakember, hogy mentsen valami menthetőt. Pályára küldte az élvonalban ezúttal debütáló Balboát – Beckham helyett állt be -, Helguera és Sergio Ramos pedig helyet cserélt egymással a védelemben és a középpályán. Utóbbi Gutival párban próbált középpályán kezdeni valamit, de az ügymeneten nem sokat javított ez a felállás sem.

Fokozódott ugyan a vendégek nyomása, de elképzelés nélküli, ötlettelen játékukkal nem tudták nyílttá tenni a mérkőzést, Juanma pedig aznapi második góljával a rendes játékidő telelte előtt hat perccel eldöntötte a három pont sorsát. Raúl gólja már tényleg csak szépségtapasz volt.
A Real, elsősorban gólokért felelős sztárjai, Beckham, Guti, Robinho és Raúl adósak maradtak a jó játékkal – utóbbi is kizárólag góljáért dicsérhető -, sőt mintha kifejezetten erőtlenül, elképzelés nélkül tudták volna a mérkőzést, aminek nem is lehetett más a vége, mint vereség.

Az uruguayi légiós, Pablo García szerint a futballban lehet veszíteni ugyan, de ahogyan azt ők tették a Depor ellen, úgy nem lehet. É sőt ez nagyon idegesíti.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Egy kicsit többet kell dolgoznunk a jövőben – értékelt a mérkőzést követően Vanderlei Luxemburgo -, hiszen amikor egy olyan erős csapat otthonában játszunk, mint a Depor, a védelmünkre több feladat hárul. Nem lehet mindig csak előre játszani, menni és támadni, a védekezésre is legalább annyira oda kell figyelnünk. Sőt, az ilyen és ehhez hasonló találkozókon a szokottnál egy fokkal jobban. Nem volt megfelelő játékosaim hozzáállása, nem haraptak eléggé és nem gyakoroltak kellő nyomást az ellenfélre.
Azért annyira mégsem törte le a vereség a brazil trénert, aki stabil játékosai hiányával – Michael Salgado, Julio Baptista, Zidane, Ronaldo – is magyarázta csapata szétesett játékát. Messze még a bajnokság vége, sok mérkőzést játszanak a májusi lefújásig – valóban, a Real Madrid még huszonkilencet -, de azt már most világosan látják, hogy a címvédő katalán sztárcsapat, az FC Barcelona ellen nem veszíthetnek hat pontot a bajnokságban. A Rijkaard-csapat mostani győzelmével egy ponttal előzte meg a királyiak a tabellán.

Fény lehet a tegnap óta ismét kissé besötétedett madridi alagút végén, hogy a sérült brazil világbajnok, Ronaldo Rio de Janeiróból Madridba utazott, hogy folytassa a rehabilitációs kezeléseket és megerősítette – ha csak feltételes módban fogalmazva is –, hogy a novemberi 19-i Real Madrid-Barcelona csúcsrangadón minden bizonnyal bevethető lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik